La Jolla Cove

La Jolla Cove/La Jolla Cove is een pittoreske inham aan de kust van la Jolla San Diego, in Californië. Het strand is – vergeleken met de andere stranden in San Diego – erg klein. La Jolla wordt ook wel het juweel van San Diego genoemd.

Stranden la Jolla Cove

La Jolla Cove kent diverse stranden. Windansea Beach aan het einde van Nautilus Street is een strand dat vooral geliefd is onder surfers en verliefde stelletjes. La Jolla Shores is een breed strand met zacht zand en helder redelijk kalm water, wat ideaal is voor gezinnen en beginnende surfers. Een picknickplaats in het naastgelegen Kellog Park maakt dit mooie plaatje helemaal af. Je kunt gratis parkeren op een van de vele nabijgelegen parkeerplaatsen. Voor de wat meer avontuurlijke strandliefhebber is Black’s Beach een aanrader. Je kunt dit afgelegen strand bereiken vanaf de Shores of afdalende kliffen. Voor alle stranden geldt dat honden overdag niet welkom zijn. Het is niet toegestaan alcohol te drinken, te roken of een kampvuur te maken.

Parken in la Jolla

La Jolla staat bekend om haar prachtige groene parken. De parken zijn schoon en veilig, zodat zij een ideale uitvalsbasis voor een picknick vormen. Het Ellen Browning Scripps Parks ligt onderaan Coast Boulevard en staat ook wel bekend als het park dat het meest gefotografeerd wordt in la Jolla. Het Ellen Browning Scripps Parks is een erg populaire plek voor huwelijken. Het Kellogg Park is gezien de ligging en de speelmogelijkheden vooral populair onder gezinnen. Cuvier Park, gelegen aan Coast Boulevard en Couvier Street, is eveneens zeer populair onder “newly weds”. Cuvier Park wordt daarom ook wel de “Wedding Bowl” genoemd. Cuvier Park ligt wat afgelegen en biedt daarom perfect gelegenheid voor de wat intiemere feestjes.

Musea in la Jolla

La Jolla kent enkele interessante musea, zoals het Museum of Contemporary Art San Diego en de La Jolla Athenaeum Music & Arts Library. Het Museum of Contemporary Art San Diego heeft twee locaties en kent diverse collecties van moderne mediawerken. Museum La Jolla Athenaeum Music & Arts Library ligt in het centrum van la Jolla en is een van de 16 bibliotheken in de Verenigde Staten zonder winstoogmerk.

Evenementen La Jolla

Iedere zondag vindt er een kleurrijke, muzikale markt plaats in la Jolla. Er wordt niet alleen voedsel verkocht, maar ook bloemen en handgemaakte kunstwerken. Deze Open Air Market is van 9 uur ’s morgens tot 1 uur ’s middags geopend. Ieder jaar vindt op 4 juli La Jolla Fireworks plaats. Deze spectaculaire vuurwerkshow is het best te bewonderen vanuit het Ellen Browning Scripps Park en begint om 9 uur ’s avonds. Muziekliefhebbers zijn helemaal op hun plek bij La Jolla Concerts by the Sea, een muzikaal evenement dat iedere zondagavond van 7 juli tot en met 1 september plaats vindt in het Ellen Browning Scripps Park. Deze gratis concerten bieden een wijde variatie aan muziekstijlen.