49 Mile Scenic Drive

49 Mile Scenic Drive/De 49 Mile Scenic Drive is een route die je kunt rijden in San Francisco. Onderweg kom je langs alle bekende bezienswaardigheden in de stad. Het is een leuke manier om alle mooie plekjes van San Francisco te zien.

Wat is de 49 Mile Scenic Drive?

De 49 Mile Scenis Drive is een route in San Francisco die 49 mijl lang is en die langs alle bekende bezienswaardigheden gaat. De route kan worden gereden met een auto, maar echte fanatiekelingen kunnen natuurlijk ook een fiets huren. Houd wel rekening met de vele heuvels in San Francisco. Deze kunnen er namelijk voor zorgen dat het een zeer zware fietstocht is. Het is dus voor de meeste mensen wellicht verstandiger om een auto te huren.

Welke bezienswaardigheden zie je?

Tijdens de 49 Mile Scenic Drive kom je langs een hoop bekende bezienswaardigheden van San Francisco. Zo kom je bijvoorbeeld bij Twin Peaks, Tulip Garden, Haigh Street, Ferry Building, Coit Tower en Palace of Fine Arts. Onderweg heb je meerdere plekken waar je uit kunt stappen om de bezienswaardigheden beter te bekijken. Je kunt dus zo lang als je wilt doen over de route.

Waar begint de route?

De 49 Mile Scenic Drive begint bij het stadhuis, maar je kunt eventueel ook een later punt pakken om te beginnen. De route wordt namelijk overal aangegeven met speciale borden en je kunt dus helemaal zelf bepalen vanaf welk punt je start. Maar het leukste is natuurlijk om echt te beginnen bij het stadshuis en zo de hele tocht af te maken.

Wat kost de 49 Mile Scenic Drive?

De 49 Mile Scenic Drive is gratis, maar je zult wel een auto of een fiets moeten huren. Ook moet je rekening houden met parkeerkosten wanneer je onderweg tussenstops maakt. Ook heb je natuurlijk te maken met eventuele entreekosten bij bezienswaardigheden. Deze kosten heb je uiteraard volledig zelf in de hand, dus je kunt de route zo goedkoop of duur maken als je zelf weet.

Borden

Om de 49 Mile Scenic Drive te rijden, moet je de borden volgen in San Francisco. Let er wel goed op dat deze niet altijd even duidelijk te zien zijn. De borden kunnen bijvoorbeeld verscholen zitten achter een struik of boom. Ook zijn sommige borden weggehaald en komt het ook wel eens voor dat grapjassen de borden omwisselen. Het is dus erg raadzaam om aanvullend nog een kaart te kopen van de stad, zodat je tenminste weet waar je heen moet.