Vakantie Albuquerque

Albuquerque is de grootste stad in de staat New Mexico. De stad ligt vlakbij de Chihuahuawoestijn en het is één van de hoogstgelegen steden Amerika. Toeristen die naar Albuquerque op vakantie gaan, zullen ontdekken dat de stad bijzonder en uniek is. Maar wat kun je er zoal doen?

Bezienswaardigheden in Albuquerque

De skyline van Albuquerque is een stuk lager dan de meeste steden van een vergelijkbaar formaat. Hierdoor lijkt de stad klein en sfeervol. Er zijn echter wel enkele hoge gebouwen die opvallen. Denk aan Bank of Albuquerque Tower en Simms Building. In de stad vind je tevens verschillende historische gebouwen, zoals San Felipe de Neri Parish, dat werd gebouwd 1793. Wil je Albequerque op een hele andere manier ontdekken? Dan kun je dit doen door een ballonvaart te maken. Of maak gebruik van de Sandia Peak Tramway, een kabelbaan de bergen in. Het uitzicht is spectaculair, maar je moet geen hoogtevrees hebben.

Attracties in Albuquerque

Een dagje naar een attractiepark wanneer je op reis bent in Albuquerque? Dan kun je naar Cliff’s Amusement Park. Dit pretpark heeft ongeveer twintig attracties en is dus niet heel groot, maar zorgt wel voor een leuk dagje uit. Ook heel erg leuk is Hinkle Family Fun Center. Hier zijn meer dan honderd arcadespellen te vinden en je kunt deze spelen in ruil voor tickets. Hoe meer tickets je weet te verzamelen, hoe groter de prijs is die je kunt uitzoeken.

Musea

In Albuquerque heb je rond de vijftien verschillende musea waar je heen kunt gaan. Enkele voorbeelden zijn Wheels Museum, Albuquerque Museum of Art en MoRo Gallery. De kans is groot dat er een tijdelijke expositie is in één van de musea die zeer de moeite waard is.

Winkelen

Albuquerque is een grote stad, maar op gebied van winkelen kan het voor sommige mensen wat tegenvallen. Ja, er is erg veel te koop, maar vergeleken met andere grote steden is het misschien wat minimaal. Mensen die graag willen gaan shoppen, kunnen naar Downtown gaan. Hier vind je veel winkels. Wil je liever naar een winkelcentrum? Dan is Cottonwood Mall een goede optie. Met rond de honderddertig verschillende winkels, zal je hier vinden wat je zoekt.

Uitgaan in Albuquerque

Albuquerque is een stad waar geregeld evenementen worden georganiseerd. Er zijn leuke festivals en markten. Albuquerque staat vooral bekend om The Balloon Festival. Elk jaar in oktober kun je een week lang genieten van de mooiste heteluchtballonnen. Het is grootste evenement ter wereld met heteluchtballonnen. Er zijn we duizenden ballonnen die de lucht in gaan. Je zou zelf boven de stad kunnen vliegen in een ballon, of het spektakel vanaf de grond bekijken. Zijn er geen evenementen, dan kun je natuurlijk altijd een avond naar een café of discotheek gaan. De meeste cafés zijn in Downtown Albuquerque te vinden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Albuquerque bestaat voornamelijk uit bussen en taxi’s. De bus is niet duur, maar ook niet altijd even betrouwbaar. Bussen rijden lang niet altijd op tijd en het overstappen kan tijdrovend zijn. Zorg vooral dat je goed geïnformeerd bent en weet welke bus je moet nemen. De taxi is een stuk duurder dan de auto en vooral ’s nachts kost het je veel geld. Veel toeristen kiezen voor een huurauto, omdat ze dan gemakkelijker op plekken kunnen komen. Dit kan dus ook een zeer verstandige keuze zijn.