Vakantie Anaheim

Anaheim/Anaheim is een stad in de staat Californië. Voor veel mensen staat Anaheim vooral bekend om de vele pretparken. De stad ligt in de buurt van Santa Ana en Los Angeles. Wanneer mensen tijdens hun vakantie liever niet in een grote stad als Los Angeles willen zitten, biedt Anaheim dus een heel goed alternatief.

Bezienswaardigheden in Anaheim

De meeste mensen gaan naar Anaheim voor de pretparken en voor Los Angeles, maar Anaheim zelf heeft ook verschillende bezienswaardigheden die je kunt bekijken. Zo heb je het Anaheim Convention Center. Dit is grootste conventiecentrum van de westkust in de Verenigde Staten. Ook zeer de moeite waard is het Angel Stadium. Dit is een stadion waar je honkbalwedstrijden kunt bijwonen. Het is echter ook mogelijk een rondleiding te krijgen en het stadion op een andere manier te zien. Wil je een hockeywedstrijd meemaken? Dan kun je naar het HondaCenter. Ook hier is een rondleiding mogelijk.

Attracties in Anaheim

Anaheim staat uiteraard bekend om de attractieparken. De bekendste is waarschijnlijk Disneyland, dat bestaat uit meerdere themaparken. Disneyland is voor veel kinderen een echte droombestemming, maar ook veel volwassenen mogen meedoen. Een ander leuk attractiepark is Adventure City. Dit is één van de kleinste attractieparken in Californië, maar het trekt jaarlijks toch enorm veel bezoekers. Verder heb je in de omgeving nog attractieparken zoals Universal Studio’s en Six Flags.

Musea

In Anaheim zelf zijn niet heel veel musea die de moeite waard zijn. Wil je toch musea bekijken? Dan kun je beter een dagje hiervoor inplannen in Los Angeles. Los Angeles beschikt over een groot aantal musea, waaronder kunst- en geschiedenismusea. Ook zijn er wat musea gericht op de wereld van beroemdheden en films.

Winkelen

Anaheim staat niet bekend als enorme winkelstad. Toch zijn er wel verschillende winkels. Deze vind je voornamelijk bij de Anaheim GardenWalk. Je vindt hier behalve winkels ook veel restaurants en entertainmentmogelijkheden. In Disneyland heb je ook nog aardig wat leuke winkels, die natuurlijk allemaal op Disney zijn gericht. Wanneer je echt flinke inkopen wilt doen, kun je beter een trip maken naar Los Angeles, aangezien je hier veel meer grote winkels hebt.

Uitgaan in Anaheim

De meeste uitgaansgelegenheden van Anaheim vind je bij de Anaheim GardenWalk. Je vindt hier voornamelijk cafés die zeer geschikt zijn voor een gezellige avond uit. Als je geluk hebt is er ook nog eens een live optreden of een comedyshow. In Anaheim kun je ook naar een dinnershow. Je hebt dan een show tijdens het eten. Wil je echt naar exclusieve clubs? Dan is Los Angeles de beste optie. Hier vind je talloze uitgaansmogelijkheden.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Anaheim is niet heel uitgebreid. Er rijden verschillende bussen, zodat je toch op veel plekken kunt kopen. Je moet er wel rekening mee houden dat het mogelijk is dat je ergens over moet stappen. De bussen rijden doorgaans ook niet ’s nachts, dus houd goed in de gaten wanneer de laatste bus rijdt. Je kunt ook een taxi nemen, maar dit is vrij prijzig. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om niet met het openbaar vervoer te reizen, maar om te kiezen voor een huurauto.