Arizona

Arizona/Arizona is een staat in Amerika en deze staat wordt ook wel de Grand Canyon State genoemd. Niet zo gek, want dat is de bekendste bezienswaardigheid in deze staat. Voor toeristen heeft Arizona nog veel meer te bieden, zoals prachtige natuur.

Over Arizona

Arizona is een staat die in het westen van Amerika ligt. Er heerst een woestijnklimaat en er zijn dus erg hete zomers. Het gebied was vroeger een Indianengebied en er zijn nog steeds plekken waar de originele bewoners van dit gebied wonen. Er wordt maar op weinig plekken alcohol verkocht in deze staat. De hoofdstad is Phoenix.

Phoenix

Phoenix is de hoofdstad van Arizona en de grootst stad van deze staat. Er wonen ongeveer vier miljoen mensen, maar de stad is flink aan het groeien. De stad is voor toeristen heel boeiend, dankzij de vele musea waaronder het Phoenix Art Museum en het Arizona Science Museum. De Phoenix Zoo is erg leuk om met kinderen te bezoeken.

Grand Canyon

De Grand Canyon wordt gezien als één van de zeven natuur wereldwonderen. De Grand Canyon is ontstaan door de rivier de Colorado en de diepe kloof zal bij iedereen indruk maken. Je kunt prachtige wandelingen maken langs dit natuurwonder, of er zelfs voor kiezen een wandeling te maken waarbij je de kloof indaalt. Ook een echte must is om een helikoptervlucht te maken, omdat je dan pas echt kunt zien hoe groot en indrukwekkend de Grand Canyon werkelijk is.

Monument Valley

Monument Valley is een natuurgebied dat vooral in veel Westernfilms zijn gebruikt. De enorme rotsformaties staan in het landschap en zorgen voor een prachtig gezien. Je kunt een rit maken door Monument Valley, maar je hebt wel een auto met vierwielaandrijving nodig, vanwege het vele zand. Vind je het toch wat link, dan kun je ook een tour maken. Leuk, want dan hoor je ondertussen ook nog wat over het gebied en word je gewezen op bijzondere rotsformaties. Het is ook mogelijk een speciaal arrangement te boeken, waarbij je bij de Indianen eet en slaapt. ’s Ochtends word je beloond met een prachtige zonsopkomst.

Rondreis Arizona

Arizona is prima geschikt voor het maken van een rondreis. Dit kan met een auto, motor, maar ook heel goed met een camper. Er zijn in deze staat namelijk erg veel campings waar je kunt overnachten. Houd er alleen wel rekening mee dat deze campings lang niet altijd goede faciliteiten hebben. Je kunt de rondreis goed combineren met andere staten in de buurt, zoals Utah, Californië en Nevada.