Vakantie Atlanta

Atlanta/Atlanta is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Georgia. De stad staat in de top tien meest bezochte steden van de Verenigde Staten. Het is een moderne stad waar je veel kunt zien en doen tijdens een vakantie. Veel mensen komen alleen op de luchthaven van Atlanta, omdat ze hier overstappen naar een andere stad. Het is dus echter wel de moeite waard om de stad zelf ook eens te bezoeken.

Bezienswaardigheden in Atlanta

Atlanta is een moderne stad en de bouwwerken zijn al de moeite waard om te bekijken. Je kunt deze bijvoorbeeld zien tijdens een stadswandeling. Atlanta heeft echter nog veel meer te bieden. Zo is het hoofdkantoor van Coca Cola in deze stad te vinden en is het mogelijk om naar World of Coca Cola te gaan, waar je alles over de geschiedenis van deze frisdrank kunt zien. Een andere boeiende plek is de Oakland Cemetery Dit is de grootste begraafplaats van de stad. Wat je al helemaal niet mag missen is Martin Luther King, Jr., National Historic Site. Dit zijn verschillende gebouwen waar Martin Luther King Jr. is opgegroeid en die belangrijk voor hem waren.

Attracties

In de buurt van Atlanta heb je sowieso twee attractieparken: Six Flags Over Georgia en Six Flags White Water. Hier kun je in spectaculaire achtbanen en andere spannende attracties. Een andere echte must-see is het Georgia’s Aquarium. Dit is het grootste aquarium ter wereld. Je kunt er bijvoorbeeld witte dolfijnen en walvishaaien. Atlanta heeft ook nog eens een dierentuin: Zoo Atlanta. Deze dierentuin bestaat uit verschillende themagebieden, zoals een savanne en een jungle.

Musea

Atlanta is een grote en moderne stad. Het is dan vast niet verbazend dat er veel musea te vinden zijn die je tijdens je reis kunt bezoeken. Cultuurliefhebbers zullen vast smullen van musea als High Museum of Art en Museum of Design Atlanta. Met de kinderen kun je naar Imagine It! The Children's Museum of Atlanta. Dit museum is echt gericht op kinderen. Kinderen kunnen hier lekker bezig zijn, terwijl ze ook nog eens wat leren.

Winkelen

Op zoek naar de laatste mode? In Atlanta kun je heel goed winkelen. In de wijk Decatur vind je erg veel leuke winkels en boetiekjes. Je kunt hier zeker slagen als je op zoek bent naar leuke kleding. Wanneer je een typisch Amerikaans winkelcentrum wilt zien, dan kun je naar Phipps Plaza. Dit is een winkelcentrum dat meerdere verdiepingen heeft. Wil je naar de markt? Dan kun je naar Sweet Auburn Curb Market. Deze markt bestaat sinds 1918 en je kunt er vooral veel bijzondere en unieke dingen vinden. Je kunt er echter ook terecht voor heerlijk groente en fruit.

Uitgaan in Atlanta

Atlanta is een stad waar veel countrymuziek is geboren. Je kunt dan ook naar veel bars gaan waar liveoptredens zijn van countrybands. Liever een ander genre? Ook dat is mogelijk, want er zijn ook genoeg bars gericht op blues, rock en andere muziekgenres. Tevens heeft Atlanta verschillende discotheken waar je lekker kunt dansen en swingen. Je kunt ook een avond naar Plaza Theatre. Dit is een bioscoop waar je niet alleen nieuwe films kunt bekijken. Er worden ook veel echte klassiekers getoond.

Openbaar vervoer

De bus in Atlanta is geregeld door MARTA. Er zijn meerdere bushaltes waar je in en uit kunt stappen. Het is echter wel mogelijk dat je onderweg zult moeten overstappen, omdat er niet altijd rechtstreekse lijnen beschikbaar zijn. Je zou eventueel ook de taxi kunnen nemen, maar wees er zeker van dat je van tevoren precies weet hoeveel geld je kwijt zult zijn. Veel mensen reizen in Atlanta liever niet met het openbaar vervoer, maar kiezen voor een huurauto tijdens hun vakantie. In dat geval moet je er rekening mee houden dat parkeren niet overal gratis is. Een laatste optie is het huren van een fiets. Fietsen wordt niet vaak gedaan in Atlanta, maar toch begint het steeds meer bij het straatbeeld te passen.