Vakantie Austin

Austin/Austin is de hoofdstad van de Amerikaanse staat Texas. Het is een echte studentenstad, omdat er veel universiteiten in de stad te vinden zijn. Omdat het een studentenstad is, is het ook een hele gezellige stad. Austin staat ook nog eens bekend om de countryrock. Zoek je gezelligheid tijdens je vakantie? Dan moet je vooral eens naar Austin. Austin wordt ook wel Weird City genoemd, dus houd er rekening mee dat je vreemde dingen zult gaan zien.

Bezienswaardigheden in Austin

Austin is een leuke, moderne stad. De stad kent verschillende bezienswaardigheden, zoals Condominiums Tower. Een hoge toren vanwaar je een prachtig uitzicht over de hele stad hebt. Wil je echt iets bijzonders meemaken? Ga dan naar de Ann W. Richards Congress Avenue Bridge. Deze brug staat bekend om de Guanovleermuizen die er leven. Er nestelen meer dan een miljoen vleermuizen onder en in de brug. Wanneer het avond wordt, kun je de vleermuizen zien vliegen. Een andere bijzondere ervaring is om een citytour te maken. Aangezien Austin bekend staat als Weird City, zijn er ook wat vreemde tours. Denk aan de Austin Ghost Tours. Deze kun je lopend doen of in een trolly. Zorg er wel voor dat je beschikt over stalen zenuwen. Reserveren vooraf is aan te raden.

Attracties in Austin

De Austin Zoo is een kleine dierentuin die vooral wordt gebruikt als dierenopvang van bedreigde diersoorten. De dierentuin haalt winst uit het bezoek en hiermee worden lokaal gewone dieren opgeknapt en geholpen. Ook leuk is Austin Park. Hier kun je wat kleine kinderattracties vinden. Het is ook mogelijk om er op een klimmuur te klimmen.

Musea

Austin is een goede stad voor mensen die graag een museum bezoeken. De stad heeft diverse musea en je kunt hier veel tijd besteden om de collectie te bekijken. Enkele musea zijn bijvoorbeeld Blanton Museum of Art, Austin Museum of Art, Mexic-Arte Museum en het Texas Memorial Museum. Er is voor ieder wat wils en in veel musea zijn er ook nog eens activiteiten voor kinderen.

Winkelen

Winkelen kan in Austin vooral heel goed in de omgeving rondom South Congress Avenue. Je vindt hier niet alleen leuke kledingwinkel, maar ook bizarre winkels die perfect bij Austin’s bijnaam ‘Weird city’ passen. Wil je naar een winkelcentrum? Ga dan naar Highland Mall. Dit winkelcentrum ligt in de buurt van Austin. Er zijn hier meer dan honderddertig verschillende winkels. Als je niet in Highland Mall kunt slagen, zal dit nergens lukken.

Uitgaan in Austin

Wanneer je een avondje wilt stappen in Austin, dan kan dit het beste downtown. Hier vind je veel cafés, bars en andere uitgaansgelegenheden. In veel tenten wordt countryrock gedraaid en hangt er een fijne sfeer. Ook leuk is dat er in Austin met grote regelmaat festivals en evenementen zijn. Deze gaan gepaard met leuke muziek en lekker eten. Enkele voorbeelden zijn Eeyore's Birthday Party, Pecan Street Festival en Austin City Limits Music Festival.

Openbaar vervoer

In Austin kun je gebruik maken van de Metro. Dit wordt geregeld door Capital Metropolitan Transportation Authority. Er zijn meerdere metrostations in de stad en doorgaans hoef je niet heel lang te wachten op een metro. Behalve de metro, kun je ook gebruik maken van de bus. Er rijden tevens taxi’s in Austin, maar deze zijn niet echt goedkoop en kunnen daarbij erg tijdrovend zijn. In Austin kunnen de files namelijk erg lang zijn en een taxirtje kan daardoor erg lang én duur worden. Een eigen auto huren kan natuurlijk ook altijd, maar ook dan dien je rekening te houden met de files. Denk er ook aan dat parkeren bij bezienswaardigheden meestal geld kost.