Auto huren Amerika

Auto huren/Met bijna 1500 lokaties biedt autoverhuurder Alamo een wereldwijd netwerk van autohuur lokaties op populaire reisbestemmingen. Alamo biedt u auto's aan ...

Bekijk aanbod

 

 

Auto huren/Expdia autoverhuur is al jaren een van de beste aanbieders voor uw autohuur in Amerika. Hertz beschikt over een uitgebreid aanbod voor een succesvolle rondreis...

Bekijk aanbod

Auto huren/U wilt eenvoudig, snel en voordelig een auto huren? Dan bent u bij Sunnycars op de juiste plaats! In de meer dan 4.000 vestigingen van Sixt wereldwijd wacht u de veelgeroemde ...

Bekijk aanbod

Wanneer je een rondreis wilt maken door Amerika, is dit het makkelijkste met een auto. Ook in veel steden kan een auto erg nuttig zijn. Gelukkig kun je in Amerika heel gemakkelijk een auto huren. Maar waar moet je zoal op letten wanneer je besluit een auto te huren? Lees deze tips!

Lokaal of nationaal autohuurbedrijf?

Bij het huren van een auto heb je de keuze uit een lokaal of nationaal verhuurbedrijf. Wanneer je een rondreis wilt maken, is een nationaal bedrijf vaak de beste optie. Je kunt de auto dan ook in een andere stad afleveren dan waar je hem hebt opgehaald. Ook is het met een nationaal bedrijf gemakkelijker wanneer je schade hebt. Ben je van plan om in de omgeving van een stad te blijven? Dan kun je overwegen om een lokaal huurbedrijf te kiezen. In sommige gevallen kan dit voordeliger zijn.

Schadeverzekering

Je moet niet vergeten om een goede schadeverzekering af te sluiten. Wanneer deze al bij je eigen autoverzekering is in begrepen, is dit niet nodig. Anders kun je dit het beste afsluiten bij het huurbedrijf waar je de auto huurt. In Amerika kunnen de kosten namelijk hoog oplopen bij autoschade, ook wanneer dit niet door jou is veroorzaakt. Controleer dit dus goed, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wie rijdt er in de huurauto?

Wanneer je een auto huurt in Amerika, moet je duidelijk aangeven wie er in de wagen zal rijden. Zijn er meerdere mensen die gaan rijden tijdens de reis? Dan moeten al deze namen worden doorgegeven tijdens het huren van een auto. Vergeet dit niet, want anders mag slechts één persoon in de auto rijden.

Jonger dan vijfentwintig?

Mensen die jonger zijn dan vijfentwintig moeten in de meeste gevallen extra betalen wanneer ze een auto willen huren. Dit wordt gedaan omdat jongeren doorgaans een groter risico op de weg zijn en vaker voor ongelukken zorgen. Ben je met een groep en is iemand jonger dan vijfentwintig die wel gaat rijden, dan moet dit van tevoren worden aangegeven.

Autotypes

Je kunt allerlei autotypes huren wanneer je naar Amerika gaat. Namelijk:

Economy
Compact
Midsize (of Intermediate)
Fullsize
Premium
Luxury
Convertible
Sport Utility Vehicle
Small Minivan
Large Minivan

Houd er rekening mee dat je bij veel bedrijven een gratis upgrade kunt krijgen. Dit kan je veel geld besparen, omdat je een grotere en duurdere auto voor niks krijgt. Een gratis upgrade is echter lang niet altijd het geval, dus kies niet een auto die te klein is in de hoop dat je een grotere krijgt. Je hoeft overigens geen gebruik te maken van het aanbod voor een gratis upgrade. Het is ook mogelijk dat er wordt geprobeerd om een upgrade te verkopen. Je kunt zelf bepalen of je dit wilt of niet.

Vooraf reserveren

Wanneer je een auto wilt huren in Amerika, kun je deze het beste vooraf reserveren. Het is altijd mogelijk om ergens zo binnen te lopen en een auto te huren, alleen loop je dan wel het risico dat de betere modellen al weg zijn. Wil je zeker zijn van een auto, dan reserveer je dit dus van tevoren. Je hebt hier doorgaans wel een creditcard voor nodig.

Verhuurbedrijven vergelijken

Online kun je heel gemakkelijk verhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Je kunt zien wat het kost om een auto te huren, maar ook lezen welke voorwaarden er zijn. Weet je niet zeker of een bedrijf betrouwbaar is? Lees dan reacties van mensen die er al hebben gehuurd. Vergelijk meerdere bedrijven met elkaar, voordat je daadwerkelijk een auto gaat huren.