Bellen in Amerika

Bellen in Amerika/Wil je bellen in Amerika? Dan is het wellicht handig om te weten hoe het zit met de kosten en mogelijkheden. Wanneer je op vakantie bent is het wel handig om te weten wat allemaal kan.

Bellen naar Nederland

Ben je op vakantie in Amerika en wil je bellen naar Nederland? Dan kan dit bijvoorbeeld vanuit een telefooncel of vanaf je hotelkamer. Om naar Nederland te bellen moet je altijd beginnen met 0031. Daarna toets je het nummer dat je wilt bellen, maar zonder de eerste nul. Wanneer jouw telefoonnummer bijvoorbeeld 06-11223344 is, dan bel je in Amerika naar 0031-6-11223344. Moet je naar België bellen? Dan is het nummer waar je mee moet beginnen altijd 0032.

Telefooncellen

Hier in Nederland vind je bijna geen telefooncellen meer, maar in Amerika zijn ze nog overal te vinden. Je vindt ze in grote steden op de straathoeken, maar ook bijvoorbeeld in supermarkten, stations en bij visitor centra van nationale parken. Het makkelijkste is om een telefoonkaart te kopen. Deze kun je vrijwel overal in Amerika kopen en vaak hebben ze ook nog mooie foto’s van de omgeving. Het zijn dus ook meteen leuke souvenirs. Op de telefoonkaart staat altijd precies hoe je deze moet gebruiken. Je zou ook kunnen kiezen voor collect calls, maar dit is voor de mensen in Nederland een duur grapje.

Mobiel bellen

Tegenwoordig heeft iedereen een mobiele telefoon en is het dus logisch dat je hiermee wilt bellen. Om dit te kunnen is het vooral belangrijk dat je telefoon triband heeft. De meeste moderne telefoons hebben dit wel, maar oudere modellen meestal niet. Check dus altijd van tevoren even hoe dit zit. Waar je wel echt rekening mee moet houden is dat het behoorlijk duur kan zijn om met je mobiel vanuit Amerika naar Nederland te bellen. Ook moet je er rekening houden dat het bereik waarschijnlijk lang niet overal even goed is voor je Nederlandse mobiele telefoon.

Koop een mobiel

Als je wat langer naar Amerika gaat, kun je ook overwegen om een mobiel te kopen met prepaid. Deze zijn niet heel duur en het grote voordeel is dat je op veel meer plekken bereik hebt. Je weet dan ook zeker dat je mobiel zal werken. Echter kan het geld ook hier behoorlijk oplopen wanneer je naar Nederland belt.

Skype

Wil je geen of weinig geld besteden aan het bellen? Dan kun je gebruik maken van Skype. Je kunt dan gratis met elkaar bellen van computer naar computer, maar ook als je naar telefoonnummers wilt bellen, ben je niet heel veel geld kwijt. Een prima oplossing dus om toch contact te houden met het thuisfront tijdens je vakantie naar Amerika.