Biscayne National Park

Biscayne National Park/Tijdens een bezoek aan Florida, wil je ongetwijfeld ook wat prachtige natuur zien. Eén van de natuurgebieden die je echt niet mag missen in Amerika is Biscayne National Park. Vooral wanneer je wilt snorkelen of duiken is dit een ideaal natuurgebied om te bezoeken.

Over Biscayne National Park

Biscayne National Park is een natuurgebied dat in Florida ligt, vlakbij de stad Miami. Het is een nationaal park sinds 1980 en het heeft een oppervlakte van rond de 700 vierkante kilometer. Het is een natuurgebied dat voor het grootste gedeelte uit water bestaat en vooral de onderwaterwereld is bij toeristen zeer in trek. Bij het natuurgebied hoort een smalle strook aan de kust en verschillende eilanden.

Toegankelijkheid van het gebied

De smalle strook van Biscayne National Park dat aan de kust te vinden is, is goed toegankelijk. De rest van het gebied, zoals de eilanden, kan alleen worden bezocht wanneer je een boottocht maakt. Dit kan met een boot die je gehuurd hebt, maar er zijn wel strenge regels waar je rekening mee moet houden. Er zijn ook verschillende georganiseerde boottochten waar je aan kunt deelnemen. Een gids zal dan meteen meer over het gebied vertellen.

Mangrovebos

Het mangrovebos bij Biscayne National Park is zeer de moeite waard. Het mangrovebos heeft een lengte van ongeveer 14 mijl. Hier komen het zoute water en het zoete water bij elkaar en zie je veel bijzondere flora en fauna. Het is mogelijk een boottocht te maken langs dit mangrovebos. Je kunt hier vooral heel veel flora en fauna spotten.

Biscayne Bay

Biscayne Bay betekent letterlijk grote, heldere baai. Hier is een combinatie van zoet en zout water te vinden en het water is erg helder. Het water is nergens dieper dan vier meter en je kunt de bodem goed zien. Er is een koraalrif en er komen meer dan tweehonderd soorten vissen voor in dit gebied. Ook heb je de mogelijkheid om dolfijnen en schildpadden te spotten. Het is een prachtig gebied om te snorkelen of duiken en er worden ook veel duikcursussen gegeven in de buurt.

De eilanden

Bij de kust van Biscayne National Park vind je tientallen eilanden. Dit zijn geen hele grote eilanden en er is veel natuur te vinden. Op sommige eilanden is een camping aanwezig en kun je er barbecueën. Ook zijn er doorgaans wel wat wandelmogelijkheden. Er zijn ook enkele eilanden waar je ’s avonds niet mag komen, dit omdat de natuur op deze manier beschermd blijft.