Vakantie Boston

Boston/Zeker voor een Amerikaanse stad heeft Boston een rijke geschiedenis. Daarnaast heeft de stad uitgebreide voorzieningen, mooie parken, en een scala aan uitgaans- en shopmogelijkheden. Als je langere tijd in Boston verblijft, kun je zelfs de gelijknamige universiteit bezoeken of langsgaan bij het nabijgelegen Salem, dat beroemd werd door de heksenprocessen van 1692. Kortom: er is in en rond Boston in Amerika genoeg te beleven.

Bezienswaardigheden van Boston

Ga je als eerst naar de Boston Common, het oudste publieke park in Amerika, dan begin je je zoektocht naar de vele bezienswaardigheden in Boston goed. Zoek naar de grondsteen waar een rode lijn uit komt: dit is de zogeheten Freedom Trail (vrijheidsroute). De rode lijn loopt door de hele stad en brengt je langs alle belangrijkste bezienswaardigheden. Je kunt er een hele dag voor uittrekken om de route te volgen, zeker als je tussendoor de diverse musea op de route bezoekt of gaat winkelen. Deze gratis manier om alle hoogtepunten van Boston mee te maken is dan ook een echte must do als je de stad bezoekt.

Attracties

Boston heeft diverse parken die de moeite waard zijn. Door enkele hiervan wandel je tijdens het volgen van de Freedom Trail en in de directe omgeving van de stad vind je diverse bossen en natuurparken met behalve mooie natuur ook vaak prachtige vergezichten. Een balletje slaan doe je op de George Wright Golf Course of de William J. Devine Golf Course bij Franklin Park, op enkele minuten van hartje Boston.

Musea

Kom je met kinderen naar Boston, dan heb je diverse leuke museumopties. Zo kun je naar het speciale kindermuseum, dat ook leuk is voor volwassenen. Ook het New England Aquarium is een aanrader om met (kleine) kinderen te bezoeken. Overige musea zijn het sportmuseum, de Old State House, en de musea die je langs de Freedom Trail tegenkomt. Het hoogst aangeschreven museum van Boston is het Museum of Science (wetenschapsmuseum). Volgens kenners kun je hier zo een halve dag zoet zijn.

Winkelen in Boston

Behalve op de Main Street en Downtown Crossing heeft Boston nog talloze winkels verspreid over de stad. Shopliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Ga voor chic in Newbury Street, waar je de hipste winkels vindt. Ook Copley Place heeft het nodige voor de liefhebber van luxe. Veel warenhuizen vind je in The Prudential Center. Even wat anders bekijken? Bezoek dan de Haymarket die elke vrijdag en zaterdag wordt gehouden. Je bent er zo met de groene of oranje metrolijn.

Uitgaan

Theaters, bars, clubs, restaurants... Boston heeft een uitgebreide hoeveelheid uitgaansgelegenheden. Natuurlijk kun je hier ook een echte sportwedstrijd bijwonen en na afloop met de locals wat gaan drinken in een van de bars in de omgeving. Ook qua theaters heeft Boston het nodige te bieden, en bij BosTix krijg je kaarten voor de halve prijs voor voorstellingen. Bezoek hiervoor de verkooppunten bij Ganeuil Hall Marketplace of Copley Square. Als je trouwens toch bij de Faneuil Hall Marketplace bent, dan kun je hier uit eten bij een van de 17 restaurants – nadat je er een leuk dagje hebt gewinkeld, want ook dat is hier mogelijk.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Boston staat bekend als ‘de T’. Het bestaat uit metro-, tram-, bus-, en bootdiensten die je binnen hartje Boston en daarbuiten overal heen brengen. Je zult veelal gebruikmaken van de metro en de tram. Kinderen onder de elf reizen gratis en je betaalt nog geen twintig dollar voor een weekkaart voor volwassen, waarmee je onbeperkt kunt reizen. Verder kun je natuurlijk overal de taxi naartoe nemen. Je moet er wel rekening mee houden dat de taxi wat aan de dure kant kan zijn.