Californië

Californië/Californië is één van de vijftig Staten in Amerika. Het is tevens één van de meest geliefde staten voor toeristen. Dat komt omdat het er altijd mooi weer is. Het is de op twee na grootste staat van Amerika en er is voor toeristen ontzettend veel te doen.

Steden

Enkele wereldberoemde steden liggen in Californië. Dit zijn San Francisco, Los Angeles, San Diego en Sacramento. Deze steden kun je prima bezoeken tijdens een stedentrip of rondreis door Amerika. San Francisco staat bekend als relaxte stad en bekende bezienswaardigheden zijn bijvoorbeeld de Golden Gate Bridge en Alcatraz. Los Angeles is de stad van de sterren en we kennen natuurlijk allemaal Hollywood wel. San Diego is ook zeer de moeite waard om te bezoeken en lijkt minder massaal dan bijvoorbeeld L.A. De dierentuin hier is een echte must. Sacramento is de hoofdstad van Californië en hoewel veel toeristen deze stad overslaan, zijn er toch zeker boeiende dingen te zien, zoals musea en stadsparken.

Natuur in Californië

Californië heeft een aantal prachtige nationale parken waar je tijdens een rondreis goed heen kunt gaan. De bekendste is waarschijnlijk wel Yosemite National Park. In dit park heb je prachtige rotsformaties, watervallen en mammoetbomen. Het natuurgebied beschikt over meerdere wandelroutes en punten met een schitterend uitzicht. Een ander nationaal park is Redwood National Park. Dit gebied staat vooral bekend om de mammoetbomen. Je kunt ook nog naar nationale parken als Channel Islands National Par, Kkings Canyon National Park en Lassen Volcanic National Park. Tijdens je bezoek aan één van de nationale parken kun je ook nog eens veel dieren spotten. In sommige natuurgebieden komen bijvoorbeeld beren voor. Ook kun je coyotes tegenkomen en zijn er talloze vogelsoorten. In de zon tref je wellicht een reptiel aan.

Stranden

Californië staat vooral bekend om de vele stranden. Wanneer het mooi weer is zul je veel surfers zien, maar er zijn uiteraard veel zongenieters. De bekendste stranden van Californië vind je in de omgeving van Los Angeles. Zoals Malibu Beach en Santa Monica Beach. Ook bij de kustplaatsen Big Sur en Monterey vind je mooie stranden. Op de stranden in Californië kun je als je geluk hebt verschillende dieren spotten. Hierbij kun je denken aan zeeleeuwen, zeehonden, pelikanen en soms zelfs een haai.

Rondreis Californië

Californië is ideaal voor het maken van een rondreis. Je kunt alleen rondreizen door Californië, maar het ook combineren met staten in de buurt. Denk bijvoorbeeld aan staten als Arizona, Nevada, Utah, Idaho en Oregon. Een rondreis kun je maken met een auto of camper. In de staat zijn daarbij heel veel campings. Je kunt hier met de camper terecht, maar er ook met een tentje overnachten. Dit is een zeer goedkope manier om meer van het land te kunnen zien.