Camper huren Amerika

Een rondreis maken door Amerika kan ontzettend mooi zijn als je onderweg veel kampeert. Met een camper heb je toch de nodige luxe, maar kun je op de meest mooie campings van het land staan. Daarbij zijn campings doorgaans veel voordeliger dan hotels en is het huren van een camper in Amerika dus de ideale manier om het land te verkennen.

Vergelijk alle prijzen van USA camper aanbieders

Waarom kiezen voor een camper?

Een rondreis maken met een camper is voor veel mensen de ideale manier om het land beter te leren kennen. Je hebt alle nodige luxe bij je onderweg en je kunt op goedkope plekken overnachten. In Amerika vallen veel campings onder de mooiste overnachtingsmogelijkheden van het land, met prachtige natuur en schitterend uitzicht op bergketens. Voor veel mensen is het rondreizen met een camper, dé manier om Amerika te kunnen zien.

Soorten campers die je kunt huren

Campers in Amerika zijn vaak een stuk groter dan de campers die wij kennen. Je hebt verschillende type campers die je kunt huren. Je hebt de A-Class, B-Class en C-Class. De A-Class zijn echte touringbussen die zijn omgebouwd tot camper. Je kunt hier met ongeveer tien man in reizen en de campers bieden ook erg veel luxe. De B-Class campers zijn omgebouwde busjes en hebben meestal de lengte van 17 tot 19 inch. De campers die je het meeste ziet zijn de C-Class campers. Deze hebben doorgaans een tweepersoonsbed boven de bestuurderscabine. De meeste C-Class campers hebben een uitschuifgedeelte en hiermee kan het woongedeelte worden uitgebreid.

Wat kost een camper?

Bij de meeste aanbieders betaal je een camper per nacht. De prijs hiervan kan afhankelijk zijn van de aanbieder, het type camper dat je huurt en de periode waarin je deze huurt. Bij de prijs inbegrepen zit doorgaans linnengoed, bestek, pannen en wc-schoonmaakmiddelen. Ook zit er doorgaans een mijlenpakket bij. Als je meer mijlen hebt gereden dan in het pakket, betaal je hier aan het einde van je vakantie nog een geldbedrag voor. Een ongelimiteerd mijlenpakket is ook mogelijk.

Wat heb je nog nodig?

Vergeet niet om te zorgen voor een goede verzekering. Dit is van groot belang wanneer je naar Amerika reist. Soms kun je een aanvullende verzekering afsluiten bij het huren van de camper, maar dit is lang niet altijd het geval. Ook kan het handig zijn om spullen te kopen wanneer je in Amerika bent. Je kunt dan denken aan opklapbare stoelen en een koffiezetapparaat. Dit soort dingen kun je doorgaans erg goedkoop halen bij WallMart.

Huur de camper vooraf

Het is verstandig om ruim voordat je op vakantie gaat de camper te huren. Tegenwoordig kan dit gemakkelijk online. Je weet dan zeker dat er een camper beschikbaar is die aan jouw eisen voldoet. Vooral in het hoogseizoen loop je het risico dat er geen camper is wanneer je deze niet van tevoren reserveert.

Aanbieders met elkaar vergelijken

Wanneer je op zoek gaat naar een camper om te huren in Amerika, dan kun je het beste de aanbieders met elkaar vergelijken. Online vind je precies wat voor een campers je kunt huren en hoe duur dit is. Je kunt ook zien of het bijvoorbeeld mogelijk is de camper ergens anders af te leveren dan waar je hem hebt gehuurd. Lees altijd heel goed de voorwaarden, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Controleer ook goed hoe het bijvoorbeeld zit met schade aan de camper. Eventueel kun je ook online opzoeken wat de ervaringen zijn van andere mensen.

Pakketreis boeken

Er zijn ook speciale rondreizen samengesteld door reisbureaus die je kunt boeken. Het reisbureau helpt je dan met het reserveren van een geschikte camper. Je hoeft je op deze manier zelf nergens druk om te maken.