Vakantie Charlotte

Charlotte is een stad gelegen in North Carolina. De bijnaam van de stad is The Queen City. De stad ligt in de buurt van een aantal grote meren, namelijk Lake Norman, Lake Wylie en Mountain Island Lake. Wat heeft Charlotte eigenlijk te bieden voor de toeristen? Waarom zou je naar Charlotte moeten gaan?

Bezienswaardigheden in Charlotte

Charlotte is een leuke stad met interessante bezienswaardigheden. Zo kun je naar Plaza-Midwood gaan. Dit is een internationaal plein in de stad, waar je allerlei nationaliteiten kunt vinden. Wil je de stad zien van bovenaf? Dan kun je naar Hearst Tower. Dit gebouw heeft een hoogte van 201 meter. Het gebouw is toegankelijk voor bezoekers. Een historisch huis is het Biltmore Estate. De bouw hiervan werd voltooid in 1895. Het is een gigantisch gebouw en het is mogelijk om het huis te bezichtigen.

Attracties in Charlotte

In de omgeving van Charlotte heb je een paar leuke attracties die je kunt bezoeken. Zo heb je bijvoorbeeld Carowinds, een attractiepark en waterpark in één. Er zijn talloze attracties, van achtbanen tot waterglijbanen. Je kunt hier het beste heengaan in de zomermaanden. Ook heel leuk is een tripje naar de Botanische tuin. Hier vind je allerlei tropische planten en thematuinen. De botanische tuinen van Charlotte staat al jaren in de top tien van mooiste tuinen in de Verenigde Staten.

Musea

Charlotte heeft een aantal boeiende musea. Zo kun je naar het Charlotte Nature Museum Je kunt hier in de buurt komen van allerlei dieren, zoals vlinders en kolibries. En je leert er ook nog eens wat van. Dit uitstapje is erg leuk om bijvoorbeeld met de kinderen te doen. Ook leuk met de kinderen is het Discover Place Kids. Een plek waar kinderen allerlei nieuwe dingen kunnen ontdekken. Ook zeer de moeite waard is North Carolina Music Hall of Fame. Hier kun je van alles vinden over bekende muzikanten uit de staat.

Winkelen

Charlotte is een echte winkelstad. Je kunt er veel winkelcentra vinden waar je de verschillende kleding kunt kopen. Van goedkoop tot exclusief. Alles is er. Sowieso kun je goed winkelen in Downtown Chalotte. Winkelcentra waar je prima heen kunt gaan zijn bijvoorbeeld Concord Mills, Galaria Shopping Center, Northlake Mall, Rosedale Shopping Center en SouthPark Mall.

Uitgaan in Charlotte

Charlotte heeft een bruisend uitgaansleven. Er zijn clubs, bars, cafés en discotheken. Ook zijn er in de stad verschillende comedycafés, waar je kunt genieten van een stand-up comedian. Of ga naar een sportcafé, waar je de wedstrijden van grote sportclubs kunt bekijken. In Charlotte vind je ook drie stripclubs. Om hier naar binnen te mogen moet je 21 jaar of ouder zijn. In de stad vind je daarbij ongeveer tien theaters waar voorstellingen worden gehouden. Reserveren hiervoor is meestal wel aan te raden.

Openbaar vervoer

Wanneer je in Charlotte met het openbaar vervoer wilt reizen, kun je terecht bij de speciale planners die overal in de stad te vinden zijn. De mensen hier leggen je precies uit hoe je ergens moet komen en welke bus je moet hebben. Ideaal dus, want zo weet je zeker dat je geen fouten maakt. Er zijn veel bushaltes en het is mogelijk dat je ergens moet overstappen. Soms kan het even duren tot er een bus komt. Wil je ergens sneller komen, dan kun je kiezen voor de taxi. Maak van tevoren duidelijke afspraken met de chauffeur, zodat je weet hoeveel geld je kwijt bent.