Vakantie Chicago

Chicago/Chicago wordt ook wel ‘The Windy City’ genoemd en het is één van de grootste steden van Amerika. De stad ligt in de Amerikaanse staat Illinois. Ook ligt de stad aan Lake Michigan, waar veel mensen in de zomer heengaan om te zonnebaden. Chicago is een ontspannende en leuke stad die het bezoek tijdens een vakantie in Amerika zeker waard is.

Bezienswaardigheden in Chicago

De skyline van Chicago is in veel films en series gebruikt. Eén van de bekendste wolkenkrabbers is de Willis Tower. Deze kun je in voor een mooi uitzicht over de hele stad. Eerder heette de Willis Tower de Sears Tower. Een ander gebouw dat je zeker eens moet zien is Wrigley Building. Dit gebouw is van een kauwgombalfabrikant en heeft een bijzondere klokkentoren die je eens gezien moet hebben. Ga ook zeker eens naar de Navy Pier. Dit is een kilometerlange pier die langs Lake Michigan loopt. Vooral in de zomermaanden is deze pier een must om te bezoeken, met leuke winkeltjes en straatartiesten. Wil je tot rust komen? Ga dan eens naar het Millennium Park of bezoek het Licoln Park, dat grenst aan Lake Michigan.

Attracties in Chicago

Chicago kent verschillende attracties waar je tijdens een reis naartoe kunt gaan. In Durnee, vlakbij Chicago, vind je het attractiepark Six Flags Great Adventures. Het park bestaat uit zeven themaparken. Het is ook mogelijk om naar Licoln Park Zoo te gaan, waar je verschillende diersoorten kunt zien. Dit is een leuk uitstapje voor jong en oud. Ook heel leuk kan zijn dat je naar het Shedd Aquarium, waar je kennis kunt maken met de onderwaterwereld. Eventueel kun je ook een uitstapje maken naar een sportwedstrijd. Chicago wordt namelijk gezien als een echte sportstad.

Musea

Chicago is een goede stad voor mensen die graag een museum bezoeken tijdens hun vakantie. Er zijn allerlei musea, waaronder Museum of Holography, Smart Museum of Art en het Museum of Science and Industry. Veel musea zijn ook ideaal om te bezoeken met kinderen, omdat er speciale speurtochten voor hen zijn ontwikkeld.

Winkelen

Chicago wordt niet altijd gezien als een winkelstad, maar schijn bedriegt. Er zijn veel mogelijkheden om te shoppen in deze stad. Je kunt er zowel dure merkkleding vinden als goedkopere spullen. De meeste winkels vind je bij de Magnificent Mile. Hier heb je talloze winkels en warenhuizen. Mensen die van alternatieve kleding en spullen houden, kunnen terecht in Bucktown.

Uitgaan in Chicago

Chicago is een gezellige stad om uit te gaan. Het is een stad vol muziek en vooral de jazzmuziek zorgt voor veel sfeer. In veel kroegen en cafés zijn ’s avonds liveoptredens van lokale artiesten. Behalve jazz kun je ook genieten van blues en soul. Houd je van andere muziek? Ook dat is mogelijk in Chicago. Behalve kroegen zijn er ook discotheken. Het is ook mogelijk om naar een operavoorstelling te gaan. Tevens heeft Chicago verschillende filmhuizen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Chicago is erg goed geregeld. Er is een uitgebreid metronetwerk. De metrolijnen hebben ieder hun eigen kleur en sommige lijnen rijden 24 uur per dag. Nog beter is het busnetwerk van Chicago. Het bussysteem van Chicago wordt gezien als één van de beste in de Verenigde Staten en doorgaans hoef je nooit langer dan een kwartier op een bus te wachten. De metro en de bus zijn erg betaalbaar. De taxi kun je eventueel ook nog nemen, maar vaak betaal je hier nog aardig wat geld voor. Een auto huren zou ook kunnen, maar Chicago is niet heel geschikt om zelf in rond te rijden. Parkeren is ontzettend duur en de wegen zijn druk.