Vakantie Columbus

Columbus/Columbus is de hoofdstad van Ohio in de Verenigde Staten. De stad is vernoemd naar Christoffer Columbus die Amerika heeft ontdekt. De stad Columbus heeft veel historie en is daarbij ook nog eens een echte studentenstad. Genoeg reden dus om eens reis naar Columbus te maken.

Bezienswaardigheden in Columbus

Columbus is, zoals gezegd, een stad met veel historie. Zo kun je bijvoorbeeld een reconstructie zien van het Santa María Ship. Dit was het grootste schip dat door Columbus werd gebruikt om naar Amerika te varen. Ook mooi is het stadhuis van de stad, dat is gebouwd in de Griekse stijl. Moderne bezienswaardigheden zijn er ook, zoals het Juridisch gebouw, dat in de art deco stijl is gebouwd. Even tot rust komen kan in Metro Parks. Hier kun je wandelingen maken en kijken welke vogels je kunt spotten. In dit park vind je ook verschillende musea.

Attracties in Columbus

In Columbus vind je een paar interessante attracties. Een leuk waterpark is Zoombezi Bay, met ongeveer elf verschillende attracties en meerdere zwembaden. Hier kun je dus even verkoelen. Wil je wel naar een attractiepark, maar dan op het droge? Dan kun je terecht bij Jungle Jack’s Landing. Dit is geen heel groot attractiepark, maar heeft wel interessante attracties. Een leuke dierentuin is Columbus Zoo en Aqarium, met in totaal meer dan 9.000 dieren.

Musea

In Columbus zijn een paar interessante musea te bezichtigen. Vooral interessant is het Columbus Museum of Art, dat in 1931 al opende en waar een grote collectie kunstwerken te zien is. Ook echt de moeite waard is het Kelton House Museum. Het museum is gericht op Fernando Cortez Kelton. Je moet ook zeker de tuinen bij dit huis bekijken, omdat deze immens zijn en zeker indruk op je zullen maken.

Winkelen

Het allereerste moderne winkelcentrum van Amerika is te vinden in de buurt van Columbus en bestaat nog steeds. Dit is het Town and Country Shopping Center in Whitehall. Als je echt van winkelen houdt, moet je hier zeker eens heen gaan. Het is niet ver rijden en er zijn veel winkels die je kunt bekijken. In Columbus zelf kun je natuurlijk ook goed winkelen. Je moet dan vooral in Downtown Columbus zijn. Hier vind je veel verschillende winkels en er is voor ieder wat wils.

Uitgaan in Columbus

Een avond stappen in Columbus kan prima. Het uitgaansleven gaat tot diep in de nacht door en er zijn talloze cafés, clubs en bars waar je heen kunt gaan. Omdat Columbus een studentenstad is, is het overal erg gezellig. Met een beetje geluk kun je live optredens bijwonen. Columbus is ook een echte sportstad en je kunt onder meer een avond naar wedstijden van sporten als basketbal, honkbal American Football. Let wel op dat je tickets ruim op tijd moet reserveren. Vooral belangrijke wedstrijden zijn erg snel uitverkocht.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Columbus bestaat vooral uit de bus en de taxi. De bushaltes zijn altijd wel te vinden in de buurt van bezienswaardigheden en bussen rijden doorgaans zelfs nog in de nachten. Een auto huren kan natuurlijk ook, maar parkeren kan wat aan de dure kant zijn. Een andere optie is om een fiets te huren. Columbus is één van de weinige steden in Amerika die zeer fietsvriendelijk is. Dit scheelt je een hoop geld en het fietsen is daarbij een leuke manier om de stad beter te leren kennen.