Vakantie Dallas

Dallas/Dallas is de op twee na grootste stad van Texas in Amerika.  In 1963 werd president John F. Kennedy neergeschoten in deze stad. De stad is in Nederland misschien niet heel bekend, maar het is absoluut een stad die je gezien moet hebben. Vooral de architectuur is erg interessant om eens te zien.

Bezienswaardigheden in Dallas

De architectuur van Dallas komt voornamelijk uit de negentiende en twintigste eeuw. De stad oogt hierdoor historisch, maar tegelijkertijd erg modern. De vele bouwwerken zijn voor de meeste toeristen dan ook echt een reden om eens naar Dallas te reizen. In elke straat vind je mooie gebouwen. Ook de moeite waard is om naar White Rock Lake te gaan. Dit meer is aangelegd in Dallas en het omliggende park is een echte plek om lekker tot rust te komen. Een ander mooi meer is Bachman Lake. Dit meer is een stuk kleiner, maar ondanks dat nog steeds de moeite waard. De leukste musea en historische gebouwen vind je in het Art District.

Attracties in Dallas

Wie naar een attractiepark wilt gaan, kan terecht bij Zero Gravity Thrill Amusement Park. Dit pretpark bestaat uit slechts vijf attracties en je moet er de stalen zenuwen voor hebben. Maak bijvoorbeeld een bungeejump of ga in de skycoaster. Doe je het liever wat rustiger? Dan kun je naar Dallas World Aquarium. Je kunt er talloze vissen bekijken, waaronder ook veel zoutwatervissen. Behalve vissen zijn er ook vogels en reptielen. Het aquarium is verdeeld in verschillende gebieden, zoals Zuid-Afrika en Borneo. Een leuk uitstapje om bijvoorbeeld met de kinderen te maken.

Musea

In de stad waar John F. Kennedy is overleden, kun je natuurlijk naar een museum dat volledig is gericht op deze president. Dit is het Six Floor Museum. Het is te vinden op de zesde verdieping van het Texas School Book Depository gebouw. Precies op deze plek stond de scherpschutter die Kennedy neerschoot. Kunst kun je bekijken in het Dallas Museum of Art. Dit is een redelijk groot museum met een grote collectie. Dallas heeft nog meer leuke musea en deze vind je vrijwel allemaal in het Art District.

Winkelen

Dallas heeft veel winkelcentra, waar je je geen zorgen hoeft te maken om de weersomstandigheden: je kunt winkelen, of het nou regent of niet. De winkelcentrums zijn groot en je bent er toch wel zeker een dag mee bezig om alles te kunnen zien. Goedkope merkkleding haal je bij Allen Premium Outlets. Wanneer je juist zoekt naar bijzondere en unieke winkels, dan vind je deze normaal gesproken in het Art District.

Uitgaan in Dallas

Dallas heeft veel verschillende uitgaansmogelijkheden. Bijna elke avond zijn er wel live optredens in cafés en bars waar je aanwezig bij kunt zijn. Wat in Dallas ook veel voorkomt zijn Dinnershows. Bekijk een show, terwijl je aan het eten bent. Je moet hier van tevoren wel voor reserveren. Goed uitgaan kan Downtown Dallas, maar ook in de omgeving van het Art District.

Openbaar vervoer

Wanneer je met het openbaar vervoer in Dallas wilt reizen, heb je niet heel veel verschillende opties. Natuurlijk is er de taxi, maar deze is wel wat aan de prijzige kant. Wil je dit liever niet? Dan kun je reizen met de DART Light Rail. Dit is een stadstrein die bij de bekende hotspots van Dallas stopt. In totaal zijn er 39 verschillende stations. Een enkel kaartje kost slechts een paar dollar. Een dagkaart is 4 dollar. In de stad rijden ook wel bussen, maar het busnetwerk van de stad kan in veel opzichten worden verbeterd. Veel toeristen kiezen ervoor om een auto te huren, zodat ze niet aan het openbaar vervoer vast zetten.