Vakantie Denver

Denver/Denver is de hoofdstad van de staat Colorado. De stad ligt bij de Rocky Mountains en wordt ook wel The Mile High City genoemd. Deze bijnaam heeft Denver gekregen omdat de stad een mijl boven zeeniveau ligt. Denver is een bijzondere stad, waar je veel mooie bezienswaardigheden hebt. En de Rocky Mountains in de omgeving zorgen ervoor dat je ook nog eens een actieve Amerika vakantie kunt hebben.

Bezienswaardigheden in Denver

Denver heeft mooie bezienswaardigheden die je tijdens je reis naar deze stad kunt bekijken. Zo heb je het Colorado State Capitol. Een prachtig gebouw dat zeer geschikt is voor mooie foto’s. Een leuke wijk is het LoDo Historic District. Hier vind je veel historische gebouwen en musea. In de omgeving van Denver is ook erg veel te zien. Zo heb je in het plaatsje Morrison het Red Rocks Amphitheatre. Dit Amphitheater is deels uit de rotsen uitgehouwen. Natuurlijk kun je ook de Rocky Mountains in voor mooie wandelingen. Binnen een uur rijden vind je het stadje Georgetown, waar je ook zeker eens heen moet gaan. Het is een gezellig plaatsje waar een fijne sfeer hangt.

Attracties in Denver

Wanneer je een leuk dagje uit wilt hebben tijdens je vakantie, dan kun je naar Denver Zoo gaan. Het is de vierde populairste dierentuin van de Verenigde Staten. Het is een ruim opgezette dierentuin met veel verschillende diersoorten. Erg leuk om bijvoorbeeld met het hele gezin te doen. Ook echt de moeite waard is de Denver Botanic Garden. Deze botanische tuin richt zich vooral op planten die voorkomen in de Rocky Mountains. Er zijn echter ook verschillende thematuinen, zoals een Japanse en Egyptische tuin.

Musea

Denver heeft diverse musea waar je eens een kijkje kunt nemen. De toegangsprijzen zijn overal vrij laag, waardoor de musea toegankelijk zijn om te bezoeken. De meeste musea liggen bij elkaar in de buurt in het LoDo Historic District. Enkele voorbeelden van musea zijn Denver Museum of Nature and Science, Denver Art Museum en The Clyfford Still Museum.

Winkelen

Winkelliefhebbers kunnen zich uitleven in Denver. Er zijn ontzettend veel leuke winkels te vinden in Downtown Denver. Van kleding tot accessoires en van modieus tot apart. Denver heeft ook nog meerdere winkelcentra, waaronder het Cherry Creek Shopping Center, met meer dan honderdzestig verschillende winkels. Kunstwinkels vind je in het Art District. Wie weet kun je hier nog iets bijzonders vinden.

Uitgaan in Denver

Het uitgaansleven in Denver is lekker divers. Er zijn talloze manieren om uit te gaan. Zo kun je heel goed stappen in Downtown Denver. Er zijn hier verschillende discotheken, cafés en bars. Ook heel leuk is Cherry Creek North. Hier vind je vooral veel restaurants, maar er zijn ook cafés en cocktailbars in deze omgeving. Denver staat ook echt bekend om de livemuziek en comedyclubs. Elk weekend zijn er wel leuke optredens waar je bij aanwezig kunt zijn.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Denver is gemakkelijk en ook nog eens heel goedkoop. Er zijn bussen en ook kun je gebruik maken van de stadstrein. Voor de stadstrein kun je een dagpas kopen, deze kun je uit de automaat halen bij de stations. Als je met de bus wilt, kun je een dagkaart, maar ook een enkele rit kopen. Dit kan bij het informatiecentrum maar ook in de bus zelf. Veel toeristen kiezen er overigens voor om een auto te huren en zo de stad te verkennen. Behalve een auto kun je trouwens ook een fiets huren. Denver is namelijk redelijk goed toegankelijk met de fiets en je zit ook niet met hoge parkeerkosten.