Everglades National Park

Everglades National Park/Everglades National Park is een natuurgebied dat in Florida ligt. Het is een gebied dat eigenlijk rondom een ondiepe rivier ligt van 140 kilometer lang. Er is een subtropisch klimaat en er is voor de toeristen erg veel te zien. Wanneer je in Florida kot, mag je het Everglades National Park eigenlijk niet overslaan.

Everglades National Park

Je kunt het Everglades National Park vinden in Florida. Het gebied heeft een oppervlakte van ruin 6100 vierkante kilometer. In 1979 werd het park op de UNESCO Werelderfgoedlijst gezet. In 2010 werd het gebied verklaard tot bedreigd werelderfgoed. Everglades National Park is een brede, ondiepe rivier met een subtropisch klimaat. Er komen veel bijzondere diersoorten voor, die nergens anders in de VS voorkomen. Denk aan bijvoorbeeld de Amerikaanse krokodil en de Floridapanter.

Shark Valley Area

Shark Valley Area is een gebied in het Everglades National Park waar je de grootste kans hebt om alligators te spotten. Er zijn hier enkele wandeltochten mogelijk en ook is er een observatietoren vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het moeras.

Florida Bay

Een ander gebied van het Everglades National Park is Florida Bay. Op een deel van de bodem groeit zeegras en hier leven talloze zeedieren in. Ook is er koraal. Het is een prima plek om bijvoorbeeld te snorkelen of duiken. Er worden diverse duikcursussen georganiseerd voor beginners. Hier moet je je vaak wel vooraf al voor aanmelden.

Wandelen

Er zijn meerdere wandeltochten mogelijk in Everglades National Park. Deze trails hebben verschillende lengtes en je wandelt dan langs prachtig natuurschoon zoals watervallen, bomen en ander  natuurschoon. Onderweg heb je kans om dieren te spotten. Dit kan vooral goed in de vroege ochtend of tegen schemertijd.

Kanovaren

De beste manier om Everglades National Park te verkennen is middels een kanotocht. Je kunt op verschillende plekken kano’s huren en er zijn meerdere routes uitgestippeld die je kunt maken. Het is mogelijk om te gaan kanovaren onder leiding van een gids, maar je kunt ook zelfstandig op pad gaan.

Fietsen

Je verwacht het misschien niet in Amerika, maar het Everglades National Park heeft diverse fietsmogelijkheden. Op meerdere plekken kun je fietsen huren voor een prachtige fietstocht door de natuur.

Visitor Center

Wanneer je meer te weten wilt komen over het Everglades National Park, dan kun je een bezoek brengen aan het visitor center. Hier vind je informatie over het gebied en de flora en fauna die je er kunt vinden. Ook zijn er regelmatig lezingen en presentaties die erg interessant kunnen zijn. Natuurlijk is er ook een leuke souvenirwinkel aanwezig.