Feestdagen in Amerika

Feestdagen in Amerika/In Amerika zijn een hoop feestdagen die wij verder niet kennen. Het is handig om te weten wanneer deze feestdagen zijn als je een bezoek aan dit land wilt brengen. Op feestdagen kunnen toeristische plaatsen namelijk een stuk drukker zijn dan normaal. Ook is het mogelijk dat er meer winkels gesloten zijn.

1 januari: new year’s day

Net zoals in Nederland is 1 januari de dag om het nieuwe jaar in te luiden. Ook in Amerika is er vuurwerk te zien, al heb je daar vooral veel vuurwerkshows. Champagne hoort ook echt bij de jaarwisseling, maar de oliebol kennen ze niet.

Derde maandag in januari: Martin Luther King Jr. Day

Elke derde maandag van de maand januari is het Martin Luther King Jr. Day. Martin Luther King vocht voor gelijke rechten en tegenwoordig is deze dag bedoeld om stil te staan bij gelijke rechten tussen verschillende rassen en het feit dat er geen slavernij meer is.

Derde maandag in februari: president’s Day

De derde maandag in februari staat bekend als President’s Day. Deze dag wordt erg serieus genomen en is bedoeld om de grote presidenten uit het verleden te eren.

Laatste maandag van mei: Memorial Day

Memorial Day zou je kunnen vergelijken met dodenherdenking in Nederland. Het is de dag waarop de soldaten die in oorlogen worden geëerd. Vaak is het ook het begin van het sportseizoen en beginnen er veel grote evenementen.

4 juli: Independence Day

Op Independence Day wordt de onafhankelijkheid van de Verenigde Staten gevierd. Dit wordt overal in het land zeer uitgebreid gevierd, met barbecues, vuurwerkshows en lekker eten. Voor de Amerikanen is dit een erg belangrijke en bijzondere dag. Als toerist is het zeker een aanrader om deze feestdag in een grote stad mee te maken.

Eerste maandag van september: Labor day

Labor day is de dag van de arbeid en deze vindt altijd plaats op de eerste maandag van september. In New York is er op deze dag altijd een grote parade. De meeste Amerikanen gebruiken Labor Day voornamelijk om een lang weekend op pad te gaan. Het kan dan ook voornamelijk erg druk zijn in de natuurgebieden tijdens het weekend van Labor Day.

Tweede maandag van oktober: Columbus Day

Columbus Day is de dag waarop wordt gevierd dat Amerika is ontdekt. Voor de meeste Amerikanen is dit vooral een fijne vrije dag en wordt er genoten van een lang weekend vrij.

31 oktober: Halloween

Halloween wordt niet alleen in Amerika gevierd, maar ook groots in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Kinderen lopen langs de deuren om snoep te halen, terwijl ze verkleed zijn als monsters, heksen of andere griezels. Ook volwassenen hebben vaak gezellige feesten. Huizen worden uitgebreid versierd.

11 november: Veteran’s Day

Veteran’s Day is elk jaar op 11 november. Het is voor de veteranen een belangrijke dag, maar voor de niet-veteranen wordt er weinig met de feestdag gedaan. Alleen overheidsgebouwen zijn gesloten op deze dag en er zijn ook niet heel veel evenementen.

Vierde donderdag van november: Thanksgiving

Thanksgiving is de dag die in het teken staat van het geven, wat nog komt uit de tijd met de kolonisten en de Indianen. Tegenwoordig is het voor veel Amerikanen één van de belangrijkste feestdagen. Het gaat vooral gepaard met veel en lekker eten en met name de kalkoen is zeer geliefd op deze dag.

Kerstmis

Kerstmis is in Amerika – net als in Nederland – een belangrijke feestdag. Het wordt vooral gevierd met veel cadeautjes en lekker eten. Huizen zijn vaak prachtig versierd tijdens deze feestdagen.