Vakantie Florida

Florida/Florida is een staat in Amerika en deze staat is bij de meeste toeristen ontzettend populair. Dit komt voornamelijk door de aangename temperaturen in deze staat. Wat heeft Florida zoal te bieden en waarom zou je erheen gaan op vakantie?

Over Florida

Florida is een staat die gelegen is in het zuidoosten van de Verenigde Staten. De hoofdstad is Tallahassee, maar er zijn nog meer bekende steden in deze staat, zoals Miami en Orlando. Florida kent ook enkele prachtige natuurgebieden, zoals het Everglades National Park. Florida is een geliefde staat voor de toeristen, omdat je er heel goed terecht kunt voor het mooie weer, de fijne stranden en de geweldige attractieparken.

Miami

De bekendste stad van Florida is Miami. Deze stad staat vooral bekend vanwege het strand, maar je kunt er uiteraard veel meer doen dan dat. Zo vind je er talloze huizen die zijn gebouwd in de Art Deco stijl. Ook kun je er ontzettend goed winkelen, want er zijn talloze winkels en winkelcentra in deze bijzondere stad.

Pretparken

Florida staat bekend om de vele pretparken. Deze vind je voornamelijk in de buurt van Orlando. Het bekendste pretpark in Florida is wellicht wel Disneyworld, dat bestaat uit meerdere pretparken. Disneyworld is geschikt voor jong en oud en voor veel jongere kinderen is dit een echte droomvakantie. Je kunt ook naar Universal Studio’s, waar je je waant in de wereld van de films. Of ga naar Six Flags, wanneer je echte thrillrides wilt proberen. Ook heel leuk kan SeaWorld zijn, waar shows worden gegeven met dolfijnen en orka’s, maar waar je ook nog eens in verschillende attracties kunt gaan.

Everglades National Park

Everglades National Park is een natuurgebied met een subtropisch klimaat. Het gebied is te vinden rond een ondiepe rivier. Je kunt hier prachtige wandelingen maken of kies juist voor een schitterende kanotocht. In het nationale park komen veel diersoorten tegen die je nergens anders in Amerika kunt vinden, zoals de Amerikaanse alligator.

Kennedy Space Center

Een heel bekende attractie van Florida is het Kennedy Space Center. Je kunt hier een tour krijgen en meer te weten komen over de verschillende ruimtemissies die vanaf dit ruimtestation zijn gedaan. Er zijn tours waarbij je het lanceringsplatform van heel dichtbij kunt bewonderen.

Stranden Florida

De stranden van Florida zijn zeker de moeite waard. Omdat de temperaturen in deze staat zeer aangenaam zijn, is het de perfecte locatie voor een ideale strandvakantie. Er worden surfcursussen gegeven en je kunt bijvoorbeeld een tocht maken op een boot. Natuurlijk kun je ook lekker zonnebaden. Mooie stranden vind je bijvoorbeeld in Miami en Fort Lauderdale. Wat ook echt een leuke aanrader is, is om te gaan zwemen met dolfijnen. Dit kan op meerdere plekken in Florida.