Vakantie Fort Lauderdale

Fort Lauderdale/Fort Lauderdale is een stad in Florida. De stad wordt ook vaak Venetië van Florida genoemd. Ook noemen veel mensen de stad geregeld Fort Liquordale genoemd, omdat er enorm veel uitgaansmogelijkheden zijn en je overal terecht kunt voor een drankje. De meeste toeristen komen naar deze stad voor de zon en de stranden. Ook kun je gemakkelijk naar Miami.

Bezienswaardigheden in Fort Lauderdale

Fort Lauderdale is een echte kustplaats en mensen komen er vooral voor de stranden. Bekende stranden zijn Fort Lauderdale Beach en Harbor Beach. Dit zijn parelwitte stranden en er zijn veel activiteiten op deze stranden waar je aan kunt deelnemen. Ook leuk is de River Walk, een wandeling langs de New River. Je komt langs gezellige bars, mooie musea en de rivier zorgt voor een mooi uitzicht. Een andere bezienswaardigheid is Stranahan House. Dit huis is gebouwd in 1901 en wordt gezien als één van de mooiste historische huizen van de stad.

Attracties in Fort Lauderdale

Echte attractie- en dierenparken zijn er niet veel in Fort Lauderdale. Wel kun je naar de Fort Lauderdale Spa’s, waar je kunt genieten van de sauna, massages en van verschillende ontspannende behandelingen. Hier kun je helemaal tot rust komen. Eventueel zou je nog een uitstap kunnen maken naar Disney World bij Orlando. Het is ongeveer drie uur rijden naar dit prachtige attractiepark. Zowel jong als oud zal zich hier zeker vermaken. Wil je Disney World echt goed bekijken, boek dan een hotel en blijf er een paar dagen. Daarna kun je natuurlijk altijd terug naar Fort Lauderdale.

Musea

Fort Lauderdale is vooral een badplaats, waar je lekker kunt genieten van de stranden. Er zijn echter ook verschillende musea die je kunt bezoeken. Leuk, wanneer je wat cultureels wilt doen. Voorbeelden zijn Ah-Tah-Thi-Ki Museum, Museum of Art Fort Lauderdale en Antique Car Museum. De musea kunnen ook leuk zijn om met de kinderen te bezoeken, omdat er doorgaans wel rekening wordt gehouden met de jonge bezoekers. Zo zijn er speciale speurtochten en exposities die kinderen weten te boeien.

Winkelen

Fort Lauderdale heeft veel leuke winkels. Koop kleding, accessoires of souvenirs. Veel winkels kun je vinden vlakbij de stranden. Een voorbeeld van een leuke winkelbuurt is Las Olas Boulevard. Dit is een gezellige buurt en je kunt hier leuke winkels vinden. Ga je liever naar een winkelcentrum? Dan kun je naar Gallaria Fort Lauderdale. Dit is het grootste winkelcentrum van de stad. Je kunt er veel exclusieve spullen kopen. Zoek je eerder antiek? Dan kun je naar Sugar Chest Antique Mall.

Uitgaan in Fort Lauderdale

Fort Lauderdale wordt niet voor niks regelmatig Fort Liquordale genoemd. Er zijn ontzettend veel uitgaansgelegenheden in de stad, zoals cocktailbars, cafés en discotheken. Ook de vele strandtenten zijn een leuke plek om de avond door te brengen. Vaak zijn er ook nog eens speciale feesten en als je geluk hebt is er zelfs een live optreden van een band of DJ. Het nachtleven in Fort Lauderdale gaat lang door, dus je kunt tot diep in de nacht blijven feesten. Natuurlijk kun je ook een avondje naar de bioscoop om één van de nieuwste films te bekijken.

Openbaar vervoer

In Fort Lauderdale kun je ervoor kiezen om met de bus te reizen. Er is geen metronetwerk in de stad. De bus rijdt sowieso ongeveer elk half uur. Alleen in de nacht is het mogelijk dat er geen bussen rijden. Eventueel kun je ook kiezen voor een ritje met de taxi, maar je moet dan goed opletten dat je niet teveel betaald. Veel bezienswaardigheden zijn op loopafstand van elkaar te vinden, je hoeft dus lang niet altijd gebruik te maken van het openbaar vervoer. Wanneer je naar bezienswaardigheden buiten Fort Lauderdale wilt, doe je er verstandig aan een auto te huren.