Vakantie Fresno

Fresno/Fresno is een stad gelegen in de Amerikaanse staat Californië. Het is de grootste stad van de staat die niet aan zee ligt. Toeristen uit Nederland die naar Amerika gaan, kiezen waarschijnlijk niet direct voor een bezoek aan Fresno. Zonde, want de stad heeft zeker het één en ander te bieden.

Geschiedenis Fresno

Fresno is in 1956 gesticht. Dit was net na de Californische Gold Rush. Op dat moment was de stad veel groter en belangrijker dan dat hij tegenwoordig is. De stad is gelegen aan de San Joaquin River en deze overstroomde in 1867, waardoor een groot deel van de stad werd verwoest. In de jaren die volgden werden er bijzondere en belangrijke gebouwen in de stad gezet. In de jaren zeventig werd Fresno bekend omdat de dansstijl Popping hier is ontstaan.

Bezienswaardigheden Fresno

Fresno kent verschillende bezienswaardigheden. Zo zijn er bijzondere gebouwen, zoals Temple Beth Israel. Dit is een synagoge die is gebouwd in 1919 en het is hiermee de oudste synagoge in de omgeving. Ook het Fresno County Courthouse is erg bijzonder om eens gezien te hebben. Het is een immens, modern gebouw. Met de kinderen kun je naar de dierentuin van Fresno. Dit is geen hele grote dierentuin, maar hij is wel zeker de moeite waard.

Forestiere Underground Gardens

Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden in Fresno is Forestiere Underground Gardens. Dit is een ondergronds gangenstelsel met verschillende kamers. Je krijgt er een Mediterraans gevoel door de vele vruchtenbomen. Het is een bijzondere ervaring om hier eens rondgelopen te hebben. Entreekaartjes kosten 15 dollar. Het is ook mogelijk om deel te nemen aan een sunset tour.

Musea

In Fresno vind je een aantal bijzondere musea. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld African-American Museum of the San Joaquin Valley, het Fresno Art Museum en het Legion of Valor Museum. Het aanbod is zeer divers en daardoor is er voor iedereen wel wat te vinden. In de meeste musea zijn ook activiteiten speciaal voor kinderen mogelijk. Kaartjes zijn gemiddeld gezien rond de vijftien dollar per persoon.

Vervoer in Fresno

In Frenso is wel openbaar vervoer, maar het is niet heel goed geregeld. Er zijn bussen en taxi’s, maar in sommige gevallen kan het toch echt beter zijn om met eigen vervoer te reizen. Een huurauto is hier bijvoorbeeld erg geschikt voor. Bij de meeste bezienswaardigheden zijn wel parkeermogelijkheden in de buurt. Let er wel op dat deze niet altijd gratis zijn.