Grand Canyon National Park

Grand Canyon National Park/Grand Canyon National Park is één van de meest bijzondere natuurgebieden in de Verenigde Staten. Jaarlijks komen er miljoenen mensen naar dit gebied. De Grand Canyon is een enorme kloof en wordt door veel mensen gezien als één van de moderne zeven wereldwonderen.

Over de Grand Canyon

De Grand Canyon is een echt natuurwonder. Het is een enorme kloof in de staat Arizona die een lengte heeft van meer dan vierhonderd kilometer en hij is tussen de 15 en de 24 meter breed. De kloof is ontstaan door de Colorado rivier. Het heeft miljoenen jaren gekost om de Grand Canyon te vormen zoals hij nu is. De canyon is 1600 meter diep en sinds 1979 staat het gebied op de werelderfgoedlijst.

Grand Canyon bezoeken

Grand Canyon National Park is een prachtig gebied om te bezoeken. Er zijn verschillende wandelmogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld langs de Canyon lopen, maar er is ook een mogelijkheid om werkelijk in de caynon af te dalen. Let er wel op dat de terugweg erg pittig kan zijn, omdat je dan weer omhoog moet. Zorg dus dat je niet te diep daalt, zodat je de terugweg ook nog kunt lopen. Er is bij de Grand Canyon ook een visitor center, waar je meer informatie over het gebied kunt vinden.

Helikoptervlucht

Eén van de beste manieren om de Grand Canyon goed te kunnen zien is door middel van een helikoptervlucht. Zo zie je pas echt hoe groot de Grand Canyon is. Er zijn meerdere organisaties waar je terecht kunt voor een helikoptervlucht en de prijzen liggen overal ongeveer gelijk. Het is geen goedkope trip, maar wel eentje die je nooit meer zult vergeten. Aanvullend kun je vaak nog een een dvd kopen van de tocht de je hebt gemaakt. Reserveren vooraf is wel verstandig, want de helikoptervluchten zijn zeer geliefd.

Skywalk

De Skywalk is een zwevend platform boven de Grand Canyon. Het heeft de vorm van een hoefijzer en wanneer je hierover loopt, zie je de afgrond direct onder je voeten. Hoewel je op heel stevig glas staat, is dit toch best een spannende ervaring. Wanneer je de Skywalk wilt bezoeken kost dit 75 dollar. Je krijgt voor dat geld ook een busrit naar het glazen gevaarte, een lunch en een bezoek aan een uitkijkpunt.

Shuttlebus

Wanneer je meer wilt zien van de Grand Canyon of heel ergens anders een wandeling wilt maken, dan kun je gebruik maken van de gratis shuttlebus. Er zijn meerdere haltes en je bepaalt zelf waar je uit of instapt. Eventueel kun je bij het visitor center om tips vragen, zodat je weet waar je kunt uitstappen voor mooie plaatjes of wandelingen.

Kamperen

Grand Canyon National Park heeft meerdere campings ter beschikking. Dit is de ideale manier om te genieten van de prachtige natuur. Op veel campings kun je dieren spotten, zoals een hert of een coyote. Ook kun je ’s ochtends genieten van prachtige zonsopkomsten. Voor een camping moet je wel ruim op tijd reserveren.