Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park/Great Smoky Mountains National Park is een natuurgebied dat miljoenen jaren geleden al is gevormd. De prachtige bergen en rotsformaties zijn voor natuurliefhebbers een echte must om eens te bezoeken. Het ligt in de staten North Carolina en Tennessee.

Over Great Smoky Mountains National Park

Great Smoky Mountains National Park is een natuurgebied dat je kunt vinden in North Carolina en Tennessee. Het natuurgebied maakt onderdeel uit van de Appalachian Mountains, het oudste bergketen ter wereld. Er zijn hoge bergruggen met diepe valleien en er kan en soort rokerige damp in de lucht hangen. Dit komt omdat het er vaak regent. Het heeft een oppervlakte van ruim 2100 vierkante kilometer en het is het best bezochte natuurgebied van het land. Great Smoky Mountains National Park is opgericht in 1934 en is op de Werelderfgoedlijst van UNSECO gezet in 1983.

Flora en fauna

Door de oerbossen en de regenval is Great Smoky Mountain National Park een paradijs voor flora en fauna. Er komen meer dan 4.000 plantensoort voor in dit gebied en rond de 130 verschillende boomsoorten. Dieren zijn er ook veel. Zo heb je er 65 verschillende zoogdieren, zoals de beer, het hert en de coyote. Maar de kans om vogels, insecten en reptielen tegen te komen is ook erg groot. Vooral de salamander zal je hier vaak zien. Great Smoky Mountain National Park is namelijk een gebied waar meer verschillende salamandersoorten leven dan waar ook ter wereld.

Wandelmogelijkheden

Wandelen kan in Great Smoky Mountains National Park heel erg goed. Een bijzondere wandelroute is bijvoorbeeld Grotto Falls Trail. Deze route is voornamelijk in een bos en je gaat verschillende beekjes over. Je komt uit bij de Grotto Falls en het is mogelijk om achter deze waterval te lopen. Achter deze waterval heb je grote kans om salamanders te spotten. Een andere mooie wandeling is de Andrew Bald Trail, waarbij je naar de top van een berg loopt en onderweg prachtige natuur tegenkomt. Er zijn nog veel meer wandelmogelijkheden, want in het park heb je ruim 1300 kilometer aan wandelpaden. Het is zeker de moeite waard om meerdere dagen in dit park te blijven en meerdere wandeltochten te maken.

Campings

In het natuurgebied heb je tien verschillende campings, maar je moet er wel rekening mee houden dat er nergens elektriciteit of warm water is. Op sommige campings zijn niet eens douches aanwezig. Er zijn drie campings waar je vooraf voor kunt reserveren, bij de rest van de campings kun je op de bonnenfooi langsgaan. Er zijn geen hotels in het natuurgebied, hiervoor moet je buiten het nationale park zijn.

Visitor Centra

Er zijn meerdere visitor centra aanwezig in Great Smoky Mountains National Park. Hier kun je terecht voor informatie over het natuurgebied en de te maken wandeltochten. Je kunt er ook terecht voor leuke presentaties en om vragen te stellen aan een ranger. Tevens kun je er leuke souvenirs kopen.