Vakantie Houston

Houston/Houston is een stad gelegen in de stad Texas. Het is de op drie na grootste stad van Amerika. Voor veel mensen staat Houston vooral bekend omdat NASA hier gevestigd is. Ook kennen we Houston allemaal van de uitspraak: “Houston, we have a problem.”

Bezienswaardigheden in Houston

Houston kent veel verschillende bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn om tijdens een reis te bekijken. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is natuurlijk het Space Center Houston. Hier kun je een reis door de ruimte maken en zelf ervaren hoe het is om door de ruimte te zweven. Ook heel leuk is het Sam Houston Park. Dit is een gebied waar je veel historische gebouwen kunt bekijken. De meeste huizen komen uit de negentiende eeuw. Wanneer je de stad op een unieke manier wilt bekijken, kun je ervoor kiezen om een boottocht te maken. Je kunt de skyline dan vanaf een afstand bekijken.

Attracties in Houston

Behalve het Space Center Houston heeft de stad Houston nog meer attracties die je kunt bezoeken. Zo heb je de Houston Zoo. Dit is een uitgebreide dierentuin waar de dieren in hun natuurlijke leefomgeving te zien zijn. Wil je de onderwaterwereld bekijken? Ga dan naar Downtown Aquarium. Behalve dat je er veel vissen kunt zien, zijn er ook verschillende attracties en is er tevens een ecosysteem aanwezig.

Musea

De meeste musea in Houston zijn te vinden in het Museum District. Houston beschikt over veel boeiende musea. Een indrukwekkend is het Holocaust Museum. Een museum waarin je een verzameling van herinneringen vindt van mensen die de Holocaust in Houston hebben overleefd. In het 1940 Air Terminal Museum vind je alles over de geschiedenis van de vliegvaart. Of breng eens een bezoek aan het Art Car Museum. In dit museum vind je auto’s die op een waanzinnige manier zijn beschilderd of gedecoreerd. In dit museum zul je zien dat kunst niet alleen schilderijen en beeldhouwwerken zijn.

Winkelen

In Houston kun je veel bijzondere kleding kopen. Eén van de winnaars van het televisieprogramma Project Runway heeft zijn winkel in deze stad, waar je dus terecht kunt voor een speciale collectie. Een leuke markt om te bezoeken is de Ranch Market, waar je vooral veel typisch Amerikaanse spullen kunt kopen. Ook erg leuk is Airline Farmer’s Market. Dit is een Mexicaanse markt in de open lucht waar je op een leuke manier kennis kunt maken met de Mexicaanse cultuur.

Uitgaan in Houston

Houston is een prima stad om lekker te gaan stappen. Er zijn diverse clubs en discotheken waar je heen kunt gaan. Goed stappen kan vooral in de wijken Downtown, Midtown, Montrose, Washington Avenue en Rice Village. In veel bars vinden live optredens plaats en hangt er doorgaans ontzettend veel sfeer en gezelligheid. Het is ook mogelijk om naar een bar te gaan waar stand up comedians een show geven. Vaak kost de show zelf je niks, maar ben je alleen verplicht drinken te kopen. Voor de grotere comedians moet je echter wel een geldbedrag betalen om naar binnen te mogen.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Houston is best goed geregeld. Er is sowieso een vrij uitgebreid metronetwerk. De metro’s rijden doorgaans elk kwartier, maar buiten het centrum is het mogelijk dat je langer moet wachten. Behalve de metro’s zijn er ook bussen en taxi’s. Je moet er alleen wel rekening mee houden dat de prijzen erg hoog kunnen zijn van de taxi’s. Een huurauto kan ook een goede optie zijn als je liever geen openbaar vervoer wilt gebruiken. Houston staat er echter wel om bekend dat er veel files zijn.