Vakantie Indianapolis

Indianapolis/Indianapolis is de hoofdstad en ook meteen de grootste stad van de Amerikaanse staat Indiana. De stad wordt ook vaak Indy genoemd. Het is een stad met een rijk verleden en dit kun je erken aan de vele historische panden in de stad. Indianapolis is bijzonder om eens bezocht te hebben en is een prima vakantiebestemming.

Bezienswaardigheden in Indianapolis

Indianapolis heeft interessante historische bezienswaardigheden. Eén van de bekendste bezienswaardigheden is het Soldiers' and Sailors' Monument. Het monument is ruim tachtig meter hoog. Ook mooi is Scottish Rite Cathedral. Een kathedraal die in de gotische bouwstijl is gemaakt. Er zijn tevens veel monumenten die voor de Vietnam-oorlog staan. Er is zelfs een monument gebouwd voor de ramp op 11 september in New York. Als je de natuur even wilt opzoeken, kun je naar White River State Park, waar je mooie wandelingen kunt maken.

Attracties in Indianapolis

Indianapolis heeft verschillende attracties waar je heen kunt gaan, bijvoorbeeld met het hele gezin. Een leuk voorbeeld hiervan is de Indianapolis Zoo. Deze dierentuin staat in de top tien van de beste dierentuinen van de Verenigde Staten. Ook heel leuk is Conner Prairie Interactive History Park. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een interactief park waar kinderen alles over de geschiedenis kunnen leren. Het is ook voor volwassenen een leuke dagtrip.

Musea

Wil je naar een museum wanneer je in Indiapolis bent? Dat is wel aan te raden! Indianapolis is een stad met veel geschiedenis en dus heb je verschillende interessante musea. Zo heb je bijvoorbeeld het Indiana Medical History Museum of het Indiana Transportation Museum. Wil je dat de kinderen ook nog wat leren tijdens hun vakantie in Indianapolis? Dan kun je ze meenemen naar het Children Museum. Dit is het grootste museum gericht op kinderen van de Verenigde Staten.

Winkelen

Het winkelen in Indianapolis kan heel goed in en rondom Fountain Square. Dit is ongeveer zuidwesten van Downtown Indianapolis vandaan. Je vindt hier talloze winkels in allerlei prijsklassen. In Indianapolis vind je daarbij ook nog eens meerdere winkelcentrums. Je kunt hier ook alles vinden wat je nodig kunt hebben. Voorbeelden van dit soort ‘malls’ zijn Castleton Square Mall, Clay Terrace en Fashion Mall. Behalve winkels vind je hier doorgaans ook veel eetgelegenheden zoals restaurants en fastfoodketens. Soms is er ook een bioscoop aanwezig.

Uitgaan in Indianapolis

Indianapolis heeft een divers nachtleven. De stad staat vooral bekend om de comedyclubs en de sportbars. Maar je kunt ook naar gewone cafés en bars gaan. Daarbij zijn er in de stad ook meerdere discotheken. Enkele leuke uitgaansgelegenheden zijn Club Tropicana en Club Kameleon. Het is ook mogelijk om een avondje naar het theater te gaan. Zorg dat je hier wel op tijd voor reserveert.

Openbaar vervoer

Indianapolis heeft niet het beste busnetwerk. Soms is het niet duidelijk hoe laat een bus komt of waar je moet overstappen. Er is wel een informatiecentrum, zodat je meer duidelijkheid kunt krijgen over de bussen die in de stad rijden. Eventueel zou je ook kunnen kiezen voor een taxi. Let er wel op dat je niet teveel betaald voor de rit en onderhandel indien nodig zelfs met de taxichauffeur. De meeste toeristen kiezen voor een huurauto wanneer ze de stad bezoeken. Zo kunnen ze de bezienswaardigheden het beste zien. Veel hotels hebben een gratis parkeerplaats, maar dit geldt niet voor alle hotels, dus daar moet je wel op letten tijdens het boeken.