Joshua Tree National Park

Joshua Tree National Park/Joshua Tree National Park is een nationaal park dat in Californië ligt. Het natuurgebied staat vooral bekend om de vele Joshua Tree’s. Je kunt er wandelingen maken en de flora en fauna bekijken.

Wat is een Joshua Tree?

Een Joshua tree is een plant die oogt als een cactus. De plant kreeg de naam in de negentiende eeuw, toen kolonisten het voor het eerst zagen. De plant deed hen denken aan de profeet Jozua. Een Joshua Tree kan tot vijftien meter hoog worden en de bomen groeien vrij snel. In de eerste jaren kunnen ze ongeveer zeven centimeter per jaar groeien. De plant komt voor in Californië en je zult hem sowieso zeker in Joshua Tree National Park kunnen zien.

Joshua Tree National Park

In Joshua Tree National Park zijn er honderden Joshua Tree’s, Behalve deze bomen zijn er ook bijzondere rotsformaties. Het park heeft twee ingangen en om het te mogen betreden moet je geld betalen. Je kunt het park ook betreden wanneer je een speciale pas hebt voor nationale parken. Deze kost rond de tachtig dollar en is vooral handig tijdens een rondreis. Er zijn meerdere wandeltochten die je kunt maken en vooral de Hidden Valley is erg geliefd. Je kunt Joshua Tree National Park goed bereiken vanuit Los Angeles.

Andere planten

Behalve de Joshua Tree’s zijn er natuurlijk nog veel meer verschillende planten in dit nationale park. Je kunt bijvoorbeeld denken aan verschillende cactussen. Hoewel het gebied in een woestijn ligt, zijn er dus nog genoeg planten te zien.

Dieren

Joshua Tree National Park is een plek waar veel  dieren te vinden zijn. Hierbij kun je denken aan vogelsoorten zoals de raaf en de condor, maar ook kleinere dieren kunnen worden gespot. Denk aan bijvoorbeeld de reptielen zoals hagedissen en slangen en insecten. Ook komen er verschillende zoogdieren voor in dit gebied, zoals de coyote.

Visitor Center

Er is ook een visitor center in Joshua Tree National Park waar je informatie kunt krijgen over de flora en fauna in het gebied. Ook kun je meer te weten komen over verschillende wandelroutes en naturlijk is er ook een souvenirwinkel. Er is geen mogelijkheid om iets te eten of drinken te kopen in dit natuurgebied.

Campings

In Joshua Tree National Park zijn verschillende campings te vinden. Dit zijn geen grote campings en er is doorgaans geen stromend water aanwezig. De campings zijn dus erg basic en je zult je even niet kunnen douchen wanneer je hier verblijft. Net buiten het natuurgebied heb je eveneens verschillende kampeermogelijkheden.