Vakantie Kansas City

Kansas City/Kansas City is een stad die in Missouri ligt. Het is de grootste stad van deze staat en veel mensen korten Kansas City af tot K.C. Tegenover de stad ligt de gelijknamige stad Kansas City, die gelegen is in de staat Kansas. Dit kan wat verwarrend zijn voor toeristen die op vakantie willen naar Kansas City. Zorg dus dat je sowieso de juiste plaats te pakken hebt, wanneer je naar Missouri wilt. Vanuit Missouri kun je overigens gemakkelijk een trip maken naar Kansas.

Bezienswaardigheden in Kansas City

In Kansas City zitten een aantal boeiende bezienswaardigheden. Erg mooi is bijvoorbeeld The Kansas City Power and Light Building, gebouwd in de Art Deco Stijl. ’s Avonds lijkt de bovenkant licht te geven. Je mag het gebouw ook in voor een uitzicht over de stad. Ook leuk is de wijk Crown Center, waar je ’s avonds lichtgevende fonteinen kunt zien. Ga naar Swope Park om even tot rust te komen. Hier kun je hardlopen of gewoon lekker wandelen. In het park zit ook een zwembad, een dierentuin en een theater.

Attracties in Kansas City

Kansas City is een ideale stad om te bezoeken wanneer je van attractieparken houdt. Ga bijvoorbeeld naar het attractiepark Worlds of Fun, waar je meer dan dertig verschillende attracties kunt vinden. Oceans of Fun hoort bij World of Fun, maar is een waterpretpark, vol met glijbanen en zwembaden. Een ander waterpretpark is Adventure Oasis Water Park, dat in de zomermaanden voor een goede verkoeling kan zorgen. Met de kinderen kun je ook een dagje naar Legoland Discovery Center. Dit is een relatief nieuw park dat is geopend in 2012 en je kunt er in verschillende attracties, maar ook zelf wat bouwen van Lego. De onderwaterwereld kun je bekijken in Sea Life Aquarium. Dit aquarium is ook geopend in 2012 en je kunt hier twee tot drie uur doorbrengen.

Musea

Kansas City heeft tientallen musea die allemaal hun eigen bijzonderheden hebben. Entree van de meeste musea is slechts een paar dollar. Grotere musea zijn doorgaans wel wat duurder. Op een dag kun je gemakkelijk meerdere musea bezoeken. Enkele voorbeelden zijn American Royal Museum, Atchison Rail Museum en National Airline Museum. In veel kerken kun je tevens een kleine collectie bekijken.

Winkelen

In Kansas City heb je genoeg winkelbuurten waar je kleding, tassen, make-up en accessoires kunt kopen. Leuke wijken om te winkelen zijn Country Club Plaza, Crown Center en West Village. In Kansas City heb je ook erg veel antiekzaken. Als je hier echt iets moois vindt, kun je dit verzekerd laten versturen. En slaag je tijdens het shoppen niet in Kansas City Missouri? Dan kun je natuurlijk ook altijd nog een dagje naar Kansas City Kansas.

Uitgaan in Kansas City

Wanneer je een avondje wilt stappen in Kansas City, moet je eigenlijk vooral eens aanwezig zijn bij de live optredens. Kansas City staat namelijk bekend om de spetterende optredens. In de zomermaanden zijn er erg veel openluchtconcerten. Ook staat Kansas bekend om de vele jazzclubs, waar de swingende muziek voor een leuke ervaring zorgt. Natuurlijk zijn er in Kansas City ook nog talloze clubs en cafés.

Openbaar vervoer

In Kansas City zijn meerdere bussystemen actief. Dit kan soms wat lastig zijn, omdat de organisaties lang niet altijd goed samenwerken. Dit betekent dat de mogelijkheid aanwezig is dat je ergens moet overstappen en dat dit niet geheel vlekkeloos verloopt. Je zou ook kunnen kiezen voor de taxi, maar houd rekening met hoge taxiprijzen. De meeste toeristen huren een auto. Dit kan ook erg handig zijn wanneer je naar attractieparken wilt. Op veel plekken is het mogelijk om gratis te parkeren.