Key Largo

Key Largo/Wie van water, zon en het strand houdt, zit helemaal goed op Key Largo. Dit eiland ligt in Florida en heeft alles wat je van een strandvakantie kunt verwachten. Er zijn talloze activiteiten, maar je kunt natuurlijk ook volledig ontspannen en genieten.

Over Key Largo

Key Largo is een eiland in Florida. Het is geen groot eiland, want het heeft een oppervlakte van nog geen 40 vierkante kilometer. Het eiland is het eerste eiland dat bij de Florida Keys hoort en het eiland wordt ook gezien als belangrijk punt vanwaar je de overtocht naar het eiland Key West kunt maken. Key Largo staat vooral bekend om de ontspanning, het mooie weer en de bijzondere activiteiten.

Strand

Het strand van Key Largo is zeer de moeite waard. Je kunt hier heerlijk ontspannen van de zon, maar ook deelnemen aan talloze watersportactiviteiten. Zo kun je bijvoorbeeld gaan surfen wanneer de golven hoog genoeg zijn, of met een waterscooter de zee opgaan. Er zijn ook mogelijkheden om boottochten te maken en ook worden er diverse cursussen in en op het water gegeven. Op het strand zelf heb je de mogelijkheid om beachvolleybal te doen, of om een stuk te skaten of fietsen.

Snorkelen en duiken

In de omgeving van Key Largo heb je verschillende mogelijkheden om te gaan snorkelen en duiken. De onderwaterwereld is hier prachtig en er zijn talloze vissoorten die je tegen kunt komen. Als je geluk hebt zie je zelfs een dolfijn of schildpad. Er worden cursussen gegeven zodat je zelf kunt leren duiken.

Ontmoet dolfijnen

Dolfijnen ontmoeten en ermee zwemmen is voor veel mensen een echte droom. Er zijn verschillende plekken waar je dolfijnen kunt ontmoeten. Zo kun je bijvoorbeeld een boottocht maken en onderweg dolfijnen spotten. Het is ook mogelijk om naar een speciaal opvangcentrum te gaan voor dolfijnen. Hier kun je met dolfijnen zwemen. Reserveren is hiervoor wel vaak verplicht.

Restaurants

Op Key Largo heb je verschillende restaurants waar je heerlijk uit eten kunt gaan. Er zijn vooral veel visrestaurants, waar je heerlijke verse visgerechten krijgt. Maar als je niet van vis houdt, dan zijn er ook nog genoeg andere mogelijkheden. In de duurdere restaurants moet je vooraf reserveren.

Hotels

Er zijn goede hotels op Key Largo. Je hebt speciale all inclusive hotels, waar je echt optimaal kunt genieten van je strandvakantie, maar er zijn ook meerdere simpele hotels waar je een bed en een badkamer hebt. Bedenk daarom van tevoren vooral goed wat jouw wensen zijn, zodat je een geschikt hotel kunt vinden.