Vakantie Key West

Key West/Key West is een stad in de Amerikaanse staat Florida. De stad ligt op het gelijknamige eiland, dat bekend staat om de prachtige natuur en het heerlijke weer. Mensen gaan hier graag heen op vakantie, zodat ze kunnen ontspannen en genieten. Maar wat kun je eigenlijk doen in Key West?

Bezienswaardigheden in Key West

Key West is een leuke plaats, met een gezellige sfeer. De meeste mensen komen er niet echt voor de bezienswaardigheden, maar voor de omgeving en de temperaturen. Toch zijn er verschillende bezienswaardigheden. Zo heb je bijvoorbeeld het Harry S Truman Little White House. Dit is een historische bezienswaardigheid en je kunt er zien hoe het huis gedecoreerd was in de tijd dat President Truman aan de macht was. In de omgeving van Key West kun je boottochten maken en hopen om alligators te spotten. Je hebt ook de kans om dolfijnen te zien en voor veel mensen is dit één van de redenen om naar Key West te gaan. Ook echt prachtig is de zonsondergang. Deze moet je in Key West eens gezien hebben.

Attracties in Key West

Key West heeft veel diverse attracties waar je naar toe kunt gaan. Het Key West Aquarium moet je absoluut eens gezien hebben. Het is één van de meest unieke aquaria ter wereld. Het aquarium bestaat sinds 1934 en je kunt er de onderwaterwereld bekijken. Ook kun je zien hoe de haaien en schildpadden worden gevoerd. Een andere attractie die zeer de moeite waard is The Key West Butterfly & Nature Conservatory. Dit is al meer dan veertien jaar de beste attractie van Key West. Je kunt hier mooi gekleurde vlinders en vogels zien. Er zijn tropische planten, watervallen en prachtige wandelroutes.

Musea

Je verwacht het misschien niet, maar in Key West heb je aardig wat musea die je kunt bezoeken. Zo heb je het Hemmingway Home and Museum. Dit museum is gevestigd in het huis waar de nobelprijswinnaar Hemmingway veel notities heeft gemaakt. Ook heel interessant is het Key West Shipwreck Museum, waar je kunt zien welke schatten er allemaal zijn gevonden in schipswrakken. Wil je liever een luchtig museum? Dan kun je naar Ripley’s Believe it or Not! Hier vind je een verzameling vreemde dingen.

Winkelen

In Key West vind je in de buurt van de boulevard erg veel leuke en gezellige winkeltjes. Er zijn themawinkels, maar ook veel kledingzaken en souvenirwinkels. De sfeer is er goed en gezellig. In het gedeelte New Town van de stad vind je vooral veel moderne winkels. Je kunt er leuke koopjes vinden en echt slagen als je op zoek bent naar bijvoorbeeld kleding.

Uitgaan in Key West

Key West is een stad waar je heel goed kunt stappen. Langs de boulevard vind je gezellige bars en cafés. Ook zijn er regelmatig strandfeesten met livemuziek waar je aanwezig bij kunt zijn. Ook in New Town heb je genoeg uitgaansgelegenheden. Wat ook erg leuk is en typisch bij Key West hoort, is om ’s avonds een boottocht te maken. Dit kan gecombineerd worden met lekker eten en goede muziek, maar je kunt ook genieten van de stilte en een prachtige zonsondergang. Dit is geheel afhankelijk van de boottocht die je boekt. Reserveren vooraf wordt wel aangeraden.

Openbaar vervoer

Key West is geen grote stad en de meeste bezienswaardigheden zijn dan ook op loopafstand van elkaar te vinden. Veel mensen gebruiken daarbij een fiets om van de ene plek naar de andere plek te komen. Fietsen kun je bij meerdere bedrijven huren en zijn niet duur. Misschien overweeg je om een auto te huren, maar een auto in Key West is meer een last dan dat je er echt wat aan hebt. Parkeren is namelijk erg moeilijk en veel hotels hebben geen parkeerplaatsen beschikbaar. Wil je toch een auto huren? Informeer dan bij het hotel of je er kunt parkeren of niet. Dit voorkomt een hoop stress.