Vakantie Kissimmee

Kissimmee/Kissimmee ligt in de zonnige staat Florida. De stad wordt vooral bezocht vanwege de gunstige ligging ten opzichte van onder meer de pretparken van het nabijgelegen Orlando. Daarbij heeft Kissimmee zelf het gezellige Old Town Kissimmee, met behalve gezellige winkels en boetiekjes ook een kermis. Tot slot kun je vanuit Kissimmee ook diverse prachtige zandstranden bezoeken of een uitstapje maken naar de musea in de plaatsen in de buurt. 

Bezienswaardigheden van Kissimmee

In het oude centrum van Kissimmee wordt doorlopend een show gehouden van old timers. Deze oude auto’s kun je uitgebreid bewonderen om vervolgens nog even de boetiekjes te bezoeken. Zin in natuur? Bezoek dan de Bok Tower Gardens. Deze tuinen vormen een historische bezienswaardigheid. De belangrijkste bezienswaardigheden van Kissimmee vormen de pretparken rondom, met als grootste troeven Disney World (met maar liefst vier parken), Universal Studio’s, Legoland Florida, Kennedy Space Center

Attracties in Kissimmee

Old Town Kissimmee is zeker de moeite van een bezoek waard, zelfs als je voornamelijk naar Kissimmee komt voor de pretparken in de omgeving. De kermis heeft zowel nieuwe als oude attracties. Waaghalzen kunnen de grootste Sky Coaster ter wereld uitproberen; je maakt een val van meer dan 90 meter. De attracties van Old Town worden steeds verder uitgebreid en je kunt voor wat rustiger vermaak altijd terecht in de arcadehallen. Overigens zijn de attracties van Old Town niet allemaal alleen voor thrill seekers: zo vind je er ook botsauto’s en andere familieattracties. De kermis staat bekend onder de naam Fun Spot USA en heeft ook een eigen arcade.

Ook opvallend in Kissimmee is de hoeveelheid minigolfbanen. Zo kun je minigolfen bij Disney World en zijn er diverse onafhankelijke minigolfbanen, zoals Congo River Golf. De populairste is de Pirate’s Island Adventure Golf. Het piratenthema is hier tot in de puntjes uitgezet.

Musea

Veel van de musea van Kissimmee vind je in de directe omgeving, zoals Orlando of Winter Park. Een aanrader is Ripley’s Believe It or Not. Dit museum leert je op interactieve wijze alles wat je eigenlijk niet per se hoeft te weten – maar wat toch erg interessant is. Het is een rariteitenmuseum waar je zeker een keer geweest moet zijn. Andere museumtips zijn het Orlando Science Scenter en het Kennedy Space Center, vlak bij Orlando.

Winkelen

Kissimmee heeft voor de winkelliefhebber een groot aanbod. Ten eerste kun je je urenlang vermaken in de karakteristieke boetieks in Old Town Kissimmee. Voor het grote shopwerk bezoek je de winkelcentra van Orlando. In de Mall at Millennia kun je met alle weertypen terecht. Dit indoor winkelcomplex heeft bovendien alles wat je nodig hebt: van de standaardmerken tot luxe winkels. Eten doe je in de food courts. Shoppen met korting? Dat kan in de outlet malls die je in deze omgeving vindt.

Uitgaan

Nachtclubs, dinner shows... In en rondom Kissimmee valt er tot in de late uurtjes nog veel te beleven. Een van de dinner shows is de Arabian Nights Dinner Attraction. Deze wordt gehouden in de Palace of Horses (het paardenpaleis) en staat garant voor een avond vol entertainment. De hoogst aangeschreven dinner show is er eentje in middeleeuwse stijl. Medieval Times is de naam van zowel de show als het theater waar het in wordt gehouden. Ook Capone’s Dinner and show wordt aanbevolen.

Openbaar vervoer in Kissimmee

In Kissimmee word je rondgereden met bussen van Lynx. Een enkeltje kost je over het algemeen twee dollar. Het is gebruikelijk om dit contant in de bus te betalen. Zorg dus dat je vooraf kleingeld bij je hebt, en/of dollarbriefjes. De taxi is natuurlijk ook mogelijk, maar dit is geen goedkope mogelijkheid.