Lake Tahoe

Lake Tahoe/Lake Tahoe is één van de bekendste meren van Amerika. Het ligt bij Californië en Nevada en het ligt vlakbij Carson City. Er komen erg veel toeristen naar het meer en dat komt omdat er in de omgeving erg veel te doen is.

Over Lake Tahoe

Lake Tahoe heeft een oppervlakte van 495 vierkante kilometer en is hiermee het grootste Alpiene Meer van Noord Amerika. Het is tevens het op twee na diepste meer van de Verenigde Staten, want het is maar liefst 501 meter diep. Lake Tahoe is omringd door bergen, waardoor je er prachtige foto’s kunt maken. Ook staat het meer bekend om het heldere water. Het meer is miljoenen jaren geleden ontstaan door schuivende gletsjers. De volledige omgeving van Lake Tahoe wordt vaak ook gewoon Lake Tahoe genoemd.

Watersport

Lake Tahoe is een echte trekpleister voor mensen die graag aan watersport doen. Zo kun je er bijvoorbeeld zeilen of een kano huren. Tevens zijn er vaak mogelijkheden om te duiken en kun je er ook diverse duikcursussen volgen. Omdat het water zo helder is, kun je er enorm veel zien en dat is voor de duikers natuurlijk geweldig. Wel moet je er rekening mee houden dat je in Lake Tahoe sneller last hebt van duikersziekte, vanwege de hoogte van het meer.

Wandelen

Rondom Lake Tahoe kun je prachtige wandelingen maken. Er zijn wandelpaden aangelegd en je loopt dwars door de natuur. Eén van de beroemdste wegen is Tahoe Rim Trail, van 270 kilometer lang. Dit loopt volledig langs het meer. Je kunt hier ook over fietsen.

Wintersport

In de wintermaanden kun je in de omgeving van Lake Tahoe goed terecht voor een wintersportvakantie. Het gebied is vooral populair bij de mensen uit Californië en Nevada zelf, maar kunnen ook voor ons zeer de moeite waard zijn. De meeste skigebieden vind je aan de noordkant van het meer. Enkele bekende skigebieden zijn bijvoorbeeld Heavenly Mountain Resort en Squaw Valley Ski Resort.

Kamperen

Rondom Lake Tahoe heb je veel mogelijkheden om te kamperen. Er zijn kleine campings soms met direct uitzicht over het meer. De meeste campings zijn in de wintermaanden vanwege de sneeuwval gesloten.

Gokken

De staat Nevada staat bekend om de vele casino’s en gokhallen. Het zal dus niet verrassend zijn dat er in de omgeving van Lake Tahoe erg veel mogelijkheden zijn om te gokken. In Nevada is gokken namelijk legaal en hier wordt dus absoluut gebruik van gemaakt door lokale ondernemers. Wil jij ook een gokje wagen als je bij Lake Tahoe bent? Zorg dan dat je aan de kant van Nevada bent.