Death Valley

Death Valley/Bij de naam Death Valley denken we vaak meteen aan iets saais en doods, maar niets is minder waar. Deze woestijn ligt vlakbij Las Vegas en is prachtig om eens te bezoeken. Houd wel rekening met hoge temperaturen.

Death Valley

Death Valley is een nationaal park dat in Californië en Nevada ligt. In 1849, tijdens de gold rush, kreeg het gebied haar naam. Veel immigranten overleden namelijk aan de enorme hitte tijdens een oversteek. Sinds 1994 is het een officieel nationaal park. Death Valley is overigens de warmste constante plek op aarde. Er zijn wel woestijnen waar het een stuk warmer kan worden, maar het koelt er ook weer af. In Death Valley is dit niet het geval en is het er eigenlijk altijd erg warm. Je zult rekening moeten houden met een temperatuur van boven de 40 graden.

Wat kun je zien?

In Death Valley vind je allerlei bijzondere rotsformaties. Ook zijn er canyons en kleine beekjes. Op sommige plekken vind je indrukwekkende zoutvlaktes en ook zijn er duinen. De woestijn van Death Valley is heel anders dan de andere natuur in de Verenigde Staten en het is dan ook echt een must om dit te bekijken. Zorg er altijd voor dat je voldoende water bij je hebt, want je hebt dit echt nodig in Death Valley. Onderschat dit niet!

Flora en fauna

Erg doods is Death Valley helemaal niet. Er leven namelijk best veel flora en fauna in het gebied. Er zijn veel verschillende soorten planten die helemaal hun eigen manier hebben gevonden om de warmte te overleven. Er zijn ook planten die alleen hier voorkomen en verder nergens. Qua dieren vind je er veel roofvogels, reptielen en insecten. Je kunt er ook zoogdieren vinden, zoals knaagdieren en coyotes.

Visitor Center

Bij Death Valley vind je een visitor center waar je terecht kunt voor informatie over de omgeving en de mogelijkheden om wat wandelingen te maken. Je kunt meer te weten te komen over de dieren die er leven en er zijn handige plattegronden en boekjes te koop. Ook zijn er talloze souvenirs, zodat je thuis nog na kunt genieten van de ervaringen Death Valley. Wanneer je alleen een wandeltocht wilt maken, kan het raadzaam zijn om dit te melden bij de medewerkers van het Visitor Center. Meld je dan ook weer wanneer je weer terug bent. Death Valley is immers een warm gebied en het is toch prettig dat mensen weten waar je uithangt in geval van eventuele nood.