Flamingo Hotel - Las Vegas

Flamingo Hotel/Het Flamingo Hotel in Las Vegas is een ouder hotel dat op de Strip te vinden is. Ondanks dat is het nog steeds een modern en leuk hotel om eens te  bezoeken. Het hotel is helemaal in een Caraïbisch thema gemaakt.

Geschiedenis Flamingo Hotel

Het Flamingo Hotel opende haar deuren al in 1946 en is sindsdien een geliefd hotel bij veel toeristen. Het is gelegen aan de Strip in Las Vegas en heeft een Caraïbisch thema. Toen het hotel open ging, ging dat gepaard met een grote show. Twee weken later had het hotel al een behoorlijk verlies en moest het weer sluiten. In 1947 werd het hotel daarom opnieuw geopend. In de loop der jaren heeft het hotel veel grote en belangrijke shows gehad in Las Vegas. Ook is het geregeld het decor geweest voor diverse films.

Over het hotel

Het Flamingo Hotel heeft een Caribisch Thema en er zijn daadwerkelijk echte flamingo’s die je kunt zien. Deze zijn te vinden in het Wildlife Habitat in het hotel. De entree hiervan is gratis en behalve flamingo’s zijn er ook pinguïns, pelikanen, zwanen, koivissen en schildpadden. Ook zijn er verschillende planten en kun je hier een mooie wandeling maken. Verder is er natuurlijk een enorm casino waar je een gokje kunt wagen. Ook heeft het Flamingo Hotel een eigen halte van de Las Vegas Monorail. Je kunt met de monorail gemakkelijk naar andere stukken van de Strip komen.

Entertainment

In het Flamingo Hotel worden verschillende shows gegeven. Dit zijn niet de bekendste shows van Las Vegas, maar wel zeker de moeite waard. Zo zijn er twee verschillende Bourlesque shows, vol prachtige showgirls. Ook kun je naar een show van Char, het medium. Of ga naar een concert of komedieshow. De kaartjes voor de shows kun je van tevoren online kopen op de website van het Flamingo Hotel, of in het hotel zelf. Je loopt dan wel het risico dat de shows al vol zijn.

Uit eten gaan

Natuurlijk kun je ook prima uit eten gaan in het Flamingo Hotel. Er zijn verschillende restaurants, waaronder een Italiaans restaurant en een lopend buffet. Voor de wat luxere restaurants moet je van tevoren even reserveren zodat je zeker een plekje hebt.

Overnachten

Wil je tijdens je verblijf overnachten in het Flamingo Hotel? Dan kan dat natuurlijk altijd. Bij het Flamingo Hotel krijg je een gratis ontbijt, dit is niet gebruikelijk bij de meeste hotels in de stad. Ook is het hotel een homo-vriendelijk hotel. Prijzen van de kamers zijn natuurlijk afhankelijk van de periode waarin je naar Las Vegas gaat en het type kamer dat je uitkiest.