Hoover Dam

Hoover Dam/De Hoover Dam is een dam die in de buurt van Las Vegas ligt. De dam heeft een boogvorm en is gigantisch. Veel mensen willen de dam maar wat graag bezoeken en dit is vooral goed te combineren met een bezoek aan Las Vegas.

Bekijk alle Hoover Dam tours & activiteiten

Over de Hoover Dam

De Hoover Dam werd gebouwd tussen 1931 en 1935. De bouw was niet gemakkelijk n vermoedelijk zijn er rond de negentig doden gevallen tijdens het project. De dam heeft een hoogte van 221 meter en is hiermee de op één na hoogste dam van de Verenigde Staten. Bovenaan is de dam ongeveer vijftien meter breed, maar onderaan is dit rond de tweehonderd meter. De dam ligt op de grens van de staten Nevada en Arizona en jaarlijks komen er meer dan 1 miljoen mensen naar de dam en de bijbehorende stroomcentrale. Achter de dam ligt het meer Lake Mead. Dankzij de dam kan er jaarlijks voor meer dan een miljoen mensen stroom worden gegenereerd.

Naam van de Hoover Dam

Het vinden van een geschikte naam voor de Hoover Dam was nog een hele klus, omdat de partijen het niet eens konden worden. Eerst zou de dam Boulder Dam worden genoemd, maar uiteindelijk is besloten om de dam te vernoemen naar president Hoover, omdat deze erg bij de bouw van het project betrokken was.

Hoover Dam bezoeken

Het is zeker de moeite waard om de Hoover Dam te bezoeken. Vanuit Las Vegas worden er georganiseerde dagtrips geregeld, maar je kunt er natuurlijk ook gemakkelijk zelf heen met een huurauto. De Hoover Dam ligt op minder dan 50 kilometer van Las Vegas vandaan en je hebt ook de mogelijkheid om de bijbehorende stroomcentrale te bezoeken. Je kunt over de Hoover Dam heen, om te zien hoe indrukwekkend dit bouwwerk werkelijk is. Neem wel echt je tijd voor een uitstap naar de Hoover Dam, want het kan er behoorlijk druk zijn.

De woestijn

Zowel Las Vegas als de Hoover dam zijn prima plekken om eens een trip te maken door de woestijn. De woestijn van Nevada is heel bijzonder en daardoor echt een aanrader. Er zijn veel plekken waar je schitterende foto’s kunt maken van de natuur en de diversiteit de je niet verwacht in een woestijn. Zorg er wel echt voor dat je voldoende water bij je hebt wanneer je een kleine wandeling wilt maken en zorg ook voor genoeg benzine voor je huurauto. Als je zonder komt te staan, dan zijn er maar weinig voorbijgangers die je kunnen helpen.