MGM Grand Hotel

MGM Grand Hotel/Het MGM Grand Hotel is één van de luxere hotels in Las Vegas en mag zeker niet overgeslagen worden tijdens een bezoekje aan deze stad. Toen het  hotel werd geopend, was het het grootste hotel van de wereld en dat kun je goed zien wanneer je er bent.

Over het MGM Grand Hotel

Het MGM Grand Hotel opende haar deuren in 1993. De bouw daarvan was begonnen in 1991 en toen het hotel eenmaal af was, was het het grootste hotel ter wereld. Tegenwoordig is het nog steeds het grootste hotel van de Verenigde Staten en het op drie na grootste hotel van de wereld. In het begin was het MGM Grand Hotel nog volledig in het thema van de Wizard of Oz. In eerste instantie was er ook het plan om er een hotel van te maken waar kleine kinderen ook konden komen. Daarom werd er achter het MGM Grand Hotel een pretpark gebouwd met attracties voor kinderen. In 2000 is dit echter gesloten vanwege tegenvallende resultaten. In 2000 werd besloten het hotel een nieuw thema te geven, namelijk Art Deco. De mascotte van het hotel is een leeuw. In 2012 is het hele hotel volledig gerenoveerd, waardoor de kamers een stuk moderner zijn geworden.

Leeuwenverblijf

Lange tijd konden bezoekers in het MGM Grand Hotel naar het leeuwenverblijf. Er waren echte leeuwen te zien. Elke dag waren er een paar leeuwen te zien, maar hun echte verblijf bevond zich ongeveer 90 kilometer buiten de stad. Tijdens de renovatie in 2012 van het hotel is echter besloten om het leeuwenverblijf weg te halen.

Entertainment

Het MGM Grand Hotel heeft verschillende vormen van entertainment. Zo kun je er bijvoorbeeld de fantastische voorstelling Kà van Cirque Du Soleil bekijken. Deze show is een echte aanrader en enorm indrukwekkend. Ook een echte tip is om eens naar een voorstelling van David Copperfield te gaan. Deze goochelaar staat aan de top en zal zeker een prachtige show bieden. Verder zijn er ook veel wisselende shows, zoals concerten van grote artiesten. Uiteraard is er in het hotel ook een groot casino aanwezig waar je je geluk kunt beproeven.

Uit eten gaan

In het MGM Grand Hotel zijn meer dan tien verschillende restaurants te vinden. Er zijn luxe restaurants, maar ook simpelere waar je een hapje kunt eten. Een leuk restaurant is bijvoorbeeld het Rainforest Café, waar je veel simpele, maar goede gerechten kunt eten.

Verblijven in het hotel

Lijkt het je wat om te verblijven in het MGM Grand Hotel? Dat kan! Reserveren kan gemakkelijk online van tevoren. De prijs is uiteraard erg afhankelijk van het kamertype en de periode waarin van plan bent naar Las Vegas te gaan. Vaak zijn er wel leuke kortingen voor bijvoorbeeld een minimum aantal nachten.