The Stratosphere Observation Deck

The Stratosphere Observation Deck/Stratosphere is een hotel in Las Vegas, dat vooral bekend staat om de grote vrijstaande toren. Bovenin de toren vind je het Observation Deck, vanwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. En dáárboven vind je de drie hoogste attracties ter wereld.

Stratosphere Observation Deck

Stratosphere is een bijzonder hotel dat zich aan het einde van de Strip in Las Vegas bevindt. Het hotel valt vooral op dankzij het Observation Deck. Dit bevindt zich op een hoogte van 356 meter. De toren is de hoogste vrijstaande toren van Noord-Amerika. En je hebt een werkelijk prachtig uitzicht over Las Vegas. Het is de moeite waard om hier zowel ’s avonds als overdag heen te gaan. Het uitzicht is dan echt compleet verschillend. Bij het Observation Deck zit tevens een restaurant, waar je heerlijk kunt dineren. Reserveren kan wel verstandig zijn, want het is een geliefd restaurant.

Big Shot

Boven het Observation Deck vind je ook nog eens drie attracties. Eén daarvan is de big shot. Dit is de hoogste attractie ter wereld en je wordt als het ware omhoog geschoten tot een free fall. Je moet geen hoogtevrees hebben om in deze attractie te stappen.

Insanity the ride

Een andere attractie is Insanity the ride. Dit is een soort rand die over de reling van de toren rondjes draait. Beneden je zie je de straten van Las Vegas en de attractie bereikt maar liefst drie g-krachten. Je moet hier absoluut stalen zenuwen voor hebben.

X-scream

X-scream is een attractie waarbij het net lijkt alsof het karretje waar je in zit naar beneden valt. Daarna ga je weer omhoog. Erg spanend, maar volgens veel waaghalzen is dit de minst leuke attractie.

Wat kost het Stratosphere Observation Deck?

De kosten van het Stratosphere Observation Deck zijn erg afhankelijk van wat je zelf wilt. Als je alleen het Observation Deck wilt bezoeken en geen attracties in wilt, dan heb je aan ongeveer tien dollar genoeg. Wanneer je ook een attractie wilt doen, worden de kosten hoger. Hoe meer attracties je wilt bezoeken, hoe duurder het wordt. Je kunt ook een unlimited card kopen, waarmee je zo vaak als je wilt de attracties kunt bezoeken. Hotelgasten krijgen doorgaans korting wanneer ze naar het Observation Deck willen. Met een kaartje kun je de ultrasnelle lift in. Let overigens wel op; het kan tijdrovend zijn voordat je omhoog kunt. Iedereen moet door een metaaldetector en bij twijfel kan de toegang ontzegd worden.

Tijden?

Hoewel je misschien zult verwachten dat alles 24 uur per dag is geopend, geldt dit helaas niet voor alle attracties. Zorg dus dat je sowieso voor twaalf uur ’s nachts naar de toren bent gegaan, anders ben je te laat en kun je niet meer in één van de attracties.