Trouwen in Las Vegas

Trouwen in Las Vegas/Las Vegas wordt door veel mensen gezien als de trouwhoofdstad van de wereld. Niet zo gek, als je ziet hoeveel wedding chapels er zijn. Zou jij willen trouwen in Las Vegas? Dan zijn er enkele dingen waar je rekening mee moet houden.

Trouwen in Las Vegas

Las Vegas staat bekend als een echte trouwstad. Dat komt omdat je er goedkoop en snel kunt trouwen in één van de vele wedding chapels. Vooral Amerikanen maken hier geregeld gebruik van, maar ook voor Nederlanders kan het een onvergetelijke ervaring zijn. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor tijdens hun huwelijksreis een tweede keer te trouwen in Las Vegas. Anderen trouwen voor de grap, want zolang je de papieren niet helemaal volledig hebt, is het huwelijk niet geldig in Nederland. Natuurlijk kun je ook trouwen in Las Vegas, omdat het je geweldig lijkt om hier te trouwen. Trouwen kan sowieso in alle grote hotels, maar er zijn ook enorm veel wedding chapels waar je terecht kunt.

Papieren regelen

Om te mogen trouwen in Las Vegas heb je een mariage license nodig. Dit kun je halen bij een speciaal bureau in de stad, dat ‘The Clerk of Court’s Office genoemd’. Dit kantoor is zeven dagen per week geopend, ook op feestdagen en je kunt er van acht uur ’s ochtends tot twaalf uur ’s avonds terecht komen voor een mariage license. Dit kost ongeveer zestig dollar. Je hoeft geen scheidingspapieren te hebben, maar je moet wel aangeven wanneer je gescheiden bent. Het is ook mogelijk om van tevoren alvast het mariage license online in te vullen en klaar te laten leggen. Dit scheelt een hoop geregel wanneer je in Las Vegas zelf bent.

Na het huwelijk

Je hebt een certified copy of the wedding certificate nodig om te zorgen dat het huwelijk in Nederland ook geldig is. Amerikanen hebben dit niet nodig en dus zullen ze zelf niet komen met deze informatie. Regel dit van tevoren goed. De ambtenaar heeft normaal gesproken 10 werkdagen de tijd om de papieren in te vullen.

Hoe wordt de bruiloft?

In Las Vegas vind je veel prachtige trouwlocaties. Je kunt bijvoorbeeld trouwen in een gondel van het Venetian. Ook zijn er grote, mooie zalen waar je met veel gasten heen kunt. Een bruiloft kan super uitgebreid, bijvoorbeeld met limousine, helikoptervlucht of trip naar de Grand Canyon. Wil je iets bijzonders? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om je te laten trouwen door een Elvis Presley Look-a-like. Er kan heerlijke taart aanwezig zijn. Natuurlijk kan het ook heel simpel: met alleen jou en je partner en een getuige kan er ook al getrouwd worden.