Venetian Hotel - Las Vegas

Venetian Hotel/Het Venetian Hotel is één van de meest bijzondere hotels in Las Vegas. Het hotel is volledig gebouwd in de stijl van Venetië en je kunt er zelfs een boottocht in een echte gondel maken. Het hotel biedt ook veel leuke shows.

Over het Venetian Hotel

Het Venetian Hotel opende haar deuren in 1999. Eerder stond er op precies dezelfde locatie het Sands Hotel. Het is gelegen aan de oostelijke kant van de Strip in Las Vegas en mensen komen er vooral vanwege het bijzondere plafond en de gondels. Het plafond is namelijk zo gemaakt dat het net lijkt alsof de wolken erop meebewegen. Hierdoor lijkt het net alsof je buiten bent. En er is in het hotel een stuk van het kanaal van Venetië nagemaakt, waar toeristen ook echt een tocht kunnen maken in een gondel. Hier waan je je echt volledig in Venetië. Ook in de rest van het hotel zie je talloze versieringen die te maken hebben met Venetië.

Gondeltocht

Eén van de bekendste trekpleisters van het Venetian Hotel zijn de Gondels, die er precies uitzien zoals in Venetië en je kunt hier zelfs een boottocht op maken. Net als in Italië is er een gondelier en soms zingen ze ook Italiaanse liedjes. Als het mooi weer is kun je zelfs buiten een boottocht maken. Een tocht in een gondel maken kost 18,95 dollar per persoon. Er kunnen vier mensen in een gondel. Wil je het romantisch houden met z’n tweetjes? Dan kun je ook een privégondel huren voor 75,50 dollar. De tochten kun je maken vanaf 10.00 uur ’s ochtends.

Entertainment

Er zijn diverse shows in het Venetian Hotel waar je naartoe kunt gaan. Zo kun je bijvoorbeeld naar de komedieshow van Tim Allen gaan, of naar een concert van Clay Walker. Een leuke show om ook met de kinderen te bezoeken is Panda. Een show met vechtkunst, acrobatiek en prachtige decors. Ook voor volwassenen prachtig om te zien.

Restaurants

In het Venetian Hotel heb je voldoende restaurants om lekker uit eten te gaan. Natuurlijk is er een Italiaans restaurant te vinden hier. Tevens is er onder meer een all-you-can-eat-buffet. Er zijn ook nog verschillende zeer luxe restaurants.

Overnachten in het hotel

Je kunt uiteraard overnachten in het Venetian Hotel. Prijzen zijn erg afhankelijk van de periode waarin je naar Las Vegas gaat, hoeveel nachten je verblijft en in wat voor een kamer je slaapt. Als hotelgast kun je profiteren van leuke extra’s. Zo mag je bijvoorbeeld de zwembaden in en krijg je toegang tot exclusieve clubs. Ook kun je kortingen krijgen voor shows en restaurants in het Venetian Hotel.