Vakantie Los Angeles

Los Angeles/Los Angeles wordt ook wel The City of Angels genoemd en mensen korten de stad vaak af als L.A.. De stad ligt in de Amerikaanse staat Californië. Het is de stad van de films, de series en natuurlijk van de beroemdheden. Veel mensen bezoeken Los Angeles omdat ze hopen ontdekt te worden. Een vakantie Los Angeles is absoluut de moeite waard, omdat er voor iedereen wel iets te vinden is.

Bezienswaardigheden Los Angeles

Los Angeles heeft veel verschillende bezienswaardigheden. Erg bekend is bijvoorbeeld het Hollywood-sign, dat in de bergen staat. Anders dan je zou verwachten, kun je dit bord niet zien vanaf Hollywood zelf. Ook interessant is de Hollywood Walk of Fame, waar je de stoeptegels ziet van de sterren uit Hollywood. En ga meteen langs het Chinese Theatre, waar bekende sterren buiten hun hand- en voetafdrukken hebben achtergelaten. Verder zijn er rond Los Angeles veel stranden waar je terecht kunt om te ontspannen. Denk aan Santa Monica, Venice Beach en Malibu. Of kies ervoor een ritje te maken door Beverly Hills en zie de enorme villa’s van grote sterren. Wie weet spot je zelfs nog een beroemdheid.

Attracties in Los Angeles

Los Angeles heeft veel verschillende attracties waar je heen kunt. In de omgeving van Los Angeles vind je al verschillende attractieparken, waaronder Universal Studio’s, Disneyland Anaheim en Six Flags. Je kunt in deze parken makkelijk een volle dag doorbrengen. Los Angeles heeft ook een eigen dierentuin. De L.A. Zoo is niet alleen een dierentuin, maar ook een botanische tuin en is dus een genot om te bezoeken.

Musea

Wie tijdens zijn vakantie in Los Angeles musea wilt bezoeken, kan genoeg ondernemen. Los Angeles heeft veel verschillende musea, waaronder het Getty Center, Los Angeles Country Museum of Art. Je kunt ook naar de Sterrenwacht gaan, het Griffith Obeservatory om meer over de sterrenkunde te weten te komen. Los Angeles heeft tevens wat minder serieuze musea, zoals Ripley’s Believe It Or Not.

Winkelen

Winkelen kan heel goed in Los Angeles. De duurste winkelstraat ter wereld is in deze stad te vinden: Rodeo Drive. Hier vind je winkels van bijvoorbeeld Prada en Gucci. Je kunt er ook beroemdheden spotten. Zoek je iets minder exclusiefs? Ga dan naar het winkelcentrum dat je kunt vinden bij Santa Monica. Downtown L.A. zijn er ook veel verschillende winkels te vinden: van duur tot voordelig. En als laatste kun je de winkels eens bekijken bij de Universal City Walk. Je vindt hier vooral veel speciale en bijzondere winkels.

Uitgaan in Los Angeles

In Los Angeles kun je tijdens je reis vrijwel overal. Je kunt naar grote discotheken en exclusieve clubs. Sommige clubs kun je niet zomaar in, dit moet je namelijk vooraf reserveren en soms is het zelfs alleen mogelijk om er binnen te komen als je een uitnodiging hebt. Je kunt ook een avondje of dagje naar een filmstudio gaan. Je kunt dan het publiek zijn van een serie of talkshow. Wil je naar de bioscoop? Kies dan voor het Chinese Theatre. Dit is een ontzettend mooie bioscoop, waar vroeger tevens de Oscars zijn uitgereikt.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer van Los Angeles is niet heel goed geregeld. Het wordt dan ook vaak aangeraden om een auto te huren. Het huren van een auto is niet al te duur. Voor een redelijke prijs kun je al een mooi model huren. Toch zijn er wel mogelijkheden om met het openbaar vervoer te reizen. Er is een metro aanwezig en deze telt zes verschillende lijnen. Ook kun je de bus pakken. Elke wijk van Los Angeles heeft een eigen busmaatschappij en hierdoor kan het lastig zijn om gemakkelijk ergens te komen. Los Angeles heeft ook taxi’s. Houd er echter rekening mee dat deze erg prijzig kunnen zijn.