Hollywood

Wanneer we aan Los Angeles denken, denken we automatisch ook aan Hollywood. Hollywood staat bekend om de vele films en series die er worden gemaakt. Tijdens een bezoekje aan Los Angeles, zul je Hollywood dus ook echt moeten bekijken. In Los Angeles zijn er meerdere bezienswaardigheden die worden gelinkt aan Hollywood. Namelijk de Hollywood Walk of Fame, Hollywood zelf en de letters in de bergen die Hollywood spellen.

Algemeen toegangsbewijs voor Universal Studios Hollywood

Hollywood/
Universal Studios Hollywood bevat een hele wereld aan fantastische avonturen voor de hele familie. Neem de wereldberoemde Studio Tour, ervaar de spannendste en opwindendste themaritjes en ga mee met de familie Simpson op een totaal nieuw superkomisch avontuur. Grijp uw kans om 's werelds grootste filmstudio en amusementspark te bezoeken! Bekijk prijzen en beschikbaarheid.

Hollywood Movie Location Tour

Hollywood/
Journey through the streets of Tinseltown as you take an unforgettable ride through some of the most memorable locations featured on the silver screen. From some favorite horror films to the iconic classics, this Hollywood Movie Tour is the perfect way to explore Los Angeles and experience first-hand the city’s deeply rooted cinematic culture. Bekijk prijzen en beschikbaarheid.

Hollywood

Hollywood is een wijk is Los Angeles en deze wijk staat voornamelijk bekend om de vele films en series die er worden gemaakt. Hollywood werd in 1857 gesticht als een onafhankelijke stad. Later werd echter besloten dat het toch deel moest uitmaken van Los Angeles zelf. De meeste toeristen hebben vooral interesse in de filmstudio’s. Hier kom je echter niet zomaar. Soms is het echter wel mogelijk om publiek te zijn in bijvoorbeeld een sitcom of een talkshow. Kaartjes hiervoor moeten vaak ruim van tevoren worden gereserveerd, maar soms kun je op het laatste moment ook nog wel wat vinden.

Hollywood Walk of Fame

De Hollywood Walk of Fame is wereldberoemd. Op deze straat vind je talloze sterren. Op al deze sterren staan namen van beroemdheden, zoals acteurs, zangers en presentatoren. Het is leuk om te kijken hoeveel namen je herkent en zo de hele straat af te gaan. Op de Hollywood Boulevard zie je allerlei straatartiesten, die zijn verkleed als bekende personages uit films. Tegen een kleine vergoeding kun je met ze op de foto.

Chinese Theatre

Bij het Chinese Theatre zie je niet alleen de bekende sterren op de grond, maar kun je ook de hand- en voetafdrukken bekijken van veel beroemde sterren. Eén van de meest bijzondere hand- en voetafdruk is die van Donald Duck. Het Chinese Theatre zelf is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Deze bioscoop wordt gezien als één van de mooiste van Amerika en hier werden tevens vroeger de Oscars uitgereikt. Een bijzondere plek dus om te bekijken.

Musea en winkels

Bij Hollywood Boulevard vind je een aantal boeiende musea, waaronder Ripley’s Believe it or Not, waar je met het hele gezin heen kunt gaan. Ook zijn er erg veel leuke winkels, waaronder een mega muziekwinkel. Als je hier geen leuke cd’s kunt vinden, zal het je nergens lukken.

Hollywood Sign

Hoe vaak heb je de letters die Hollywood spellen en die in de bergen van Los Angeles staan wel niet op televisie gezien? Veel mensen verwachten dat ze het Hollywood Sign kunnen zien op de Hollywood Boulevard. Zij worden helaas teleurgesteld. Het Hollywood Sign kun je niet zien vanaf de boulevard en je moet zelfs nog een stukje rijden om het wel te kunnen zien. Toch is het natuurlijk wel een echte must om eens in het echt gezien te hebben. Vanaf Griffith Park heb je redelijk goed zicht op de letters.