Mulholland Drive

Mulholland Drive/Mulholland Drive is één van de meest bekende wegen van Amerika en voert je langs diverse bezienswaardigheden in Los Angeles. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Universal Studios of bekijk de ster van Johnny Depp op de Hollywood Walk of Fame.

Weg door de heuvels

Mulholland Drive is een bekende weg die door de heuvels van Los Angeles voert. De straat is vernoemd naar de ingenieur William Mulholland. Mulholland Drive loopt over de Santa Monica Mountains en de heuvels van Hollywood en verbindt zo twee delen van de US Route 101. Mulholland Drive kruist diverse andere belangrijke wegen, zoals Coldwater Canyon, Laurel Canyon Boulevard en de Sepulvede Boulevard.

Ideale uitvalbasis voor recreanten

Een deel van Mulholland Drive is onverhard en ontoegankelijk voor motorvoertuigen. Dit deel is erg populair onder wandelaars, mountainbikers en ruiters. Dit deel van Mulholland Drive sluit aan op andere onverharde wegen en vormt daarmee een ideale omgeving voor recreanten.

Universal Studios

De Universal Studios liggen op ongeveer 12 kilometer van Mulholland Drive. Deze filmstudio behoort tot de grootste en meest indrukwekkende filmstudio’s ter wereld. Wanneer je een bezoek brengt aan deze studio word je meegenomen naar de decors van films als Jurrasic Park en Shrek. Je kunt een dergelijke tour op diverse manieren maken, niet alleen te voet maar ook per bootje of trein. Je kunt de Universal Studios van maandag tot en met vrijdag tussen 10:00 en 18:00 bezoeken. Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar vanaf €35.

Hollywood Walk of Fame

14 kilometer vanaf Mulholland Drive vind je de Hollywood Walk of Fame, een bekend trottoir langs de Hollywood Boulevard. Op dit trottoir krijgen beroemdheden die hun voetsporen in de entertainmentwereld hebben verdiend hun eigen ster. Inmiddels hebben al meer dan 2000 filmsterren, muziekhelden en theaterspelers hun eigen tegel met ster.

Hollywood Bowl

De Hollywood Bowl is een modern amfitheater in Hollywood, dat op circa 14 kilometer van Mulholland Drive ligt. Dit gebouw wordt voornamelijk voor muziekconcerten gebruikt. Hollywood Bowl opende in 1922 haar deuren en is het grootste natuurlijk gevormde amfitheater in de wereld. Talloze beroemde artiesten hebben er optredens gegevens, zoals Pink Floyd, Bob Dylan en de Beatles, die er als eerste popgroep op mochten treden.

Kodak theater

In het Kodak theater, dat op ongeveer 13 kilometer van Mulholland Drive ligt, vinden sinds 2002 jaarlijks de uitreikingen van de Academy Awards plaats. De zaal kan plaats bieden aan wel 3400 toeschouwers en heeft een van de grootste podia van de Verenigde Staten.

Grauman’s Chinese theater

Het Grauman’s Chinese theater aan de Hollywood Boulevard is mogelijk een van de bekendste gebouwen ter wereld. In dit theater werd ruim 70 jaar geleden de eerste film in Los Angeles vertoond, waarna vele films volgden. Aan de buitenkant van deze bioscoop vind je op de stoep de hand- en voetafdrukken van diverse beroemdheden.