Newport Beach

Newport Beach is dé place to be voor de jetset van Californië: luxe, strand, kunst en cultuur zijn enkele woorden die deze stad in de buurt van Los Angeles kenmerken. Newport Beach is dan ook met recht een ideale vakantiebestemming te noemen.

Attracties Newport Beach

Newport Beach/

Bekijk hier een overzicht van alle attracties in Newport Beach.

Rijke stad in Californië

Newport Beach is een welbedeelde stad in Californië en ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Los Angeles. Newport Beach wordt omringd door Huntington Beach, Costa Mesa en het Crystal Cove State Park. Newport Beach wordt als een de rijkste steden gezien: het gezinsinkomen in Newport Beach is een van de hoogste van de Verenigde Staten. Een gemiddelde woning in Newport Beach kost ongeveer 1 miljoen dollar.

Stranden in Newport Beach

Newport Beach is een waar paradijs voor strandliefhebbers. Newport Beach kent namelijk ruim 15 kilometer aan strand en biedt daarmee een ideale gelegenheid voor onder andere zonnebaden, surfen en zwemmen. Een erg populair strand is de Corona del Mar State Beach, een zandstrand dat de oostelijke ingang van Newport Harbor vormt. Er worden regelmatig surfwedstrijden gehouden. Een ander zeer populair strand is de Crystal Cove State Beach.

Newport Harbor

Newport Harbor, welke in de vroege jaren 1900 werd aangelegd, is de haven van Newport Beach. Er liggen verschillende kunstmatige eilanden in de haven, vol met privéwoningen. In het verleden werd de haven gebruikt voor de scheepsbouw en commerciële visserij, tegenwoordig wordt Newport Harbor voornamelijk gebruikt als recreatieplaats. Met ongeveer 9000 boten is Newport Harbor een van de grootste havens voor recreatieboten aan de Amerikaanse westkust. Newport Harbor is populair onder diverse disciplines in de watersport, waaronder zeilers, vissers, roeiers en kanoërs.

Catalina Flyer veerboot

De Catalina Flyer is een catamaran die plaats biedt aan 500 passagiers en dagelijks duizenden mensen naar Avalon, een grote stad op het eiland Santa Catalina, brengt. De Catalina Flyer is de grootste veerboot aan de westkust van Amerika. De catamaran is uitgerust met een uitgebreid zonnedek, luxe bedieningsmogelijkheden en grote glazen ramen die een onderzees uitzicht bieden op de Grote Oceaan. Een enkele reis per Catalina Flyer duurt ongeveer 75 minuten.

Newport Beach Film Festival

Ieder jaar wordt in Newport Beach een filmfestival georganiseerd. Tijdens dit zeven dagen durende festival kun je genieten van de mooiste films op enorme videoschermen. Er worden zowel klassiekers als nieuwe films gedraaid, in diverse filmgenres.

Kunst en cultuur in Newport Beach

Wanneer je genoeg gekregen hebt van al het zonnebaden en behoefte hebt aan wat kunst en cultuur, kun je je uitstekend vermaken in Newport Beach. Bijvoorbeeld in het Lyon Air Museum, dat diverse stukken heeft verzameld rondom de tweede wereldoorlog, zoals gevechtsvliegtuigen en auto’s. Het museum is elke dag van 10:00 tot 16:00 te bezoeken, een toegangskaartje kost ongeveer 12 dollar. Een ander interessant museum is het Newport sportmuseum, dat meer dan 10.000 kunststukken uit diverse sporten