Santa Monica

Santa Monica is een stad die vlakbij Los Angeles ligt en daardoor vaak wordt gezien als onderdeel van Los Angeles. Santa Monica staat vooral bekend om de Santa Monica Pier en de stranden.

Ticket to Pacific Park on the Santa Monica Pier

Santa Monica/
Located on the world-famous Santa Monica Pier, Pacific Park® is the West Coast's only amusement park on a pier. Have fun on 12 amusement park rides, including the Pacific Wheel, the world’s only solar-powered Ferris wheel, plus 21 games and an oceanfront food plaza. With multiple ticket options available, simply select the package that works for you and enjoy a day of fun! Bekijk prijzen en beschikbaarheid.

Electric Bicycle Tour of Santa Monica and Venice Beach

Santa Monica/
Try something new on your Los Angeles vacation! See places you can’t get to in your car or on a tour bus as you try out a unique and fun activity – riding an electric bicycle! While you cruise the canals of Venice and along Santa Monica Beach, you choose if you want to pedal traditionally or use the electric power. It’s a bike tour with a twist that will allow you to see the best of Santa Monica and Venice Beach. Bekijk prijzen en beschikbaarheid.

Santa Monica

Santa Monica lig vlakbij Los Angeles en is een echte kustplaats die voor de toeristen zeker de moeite waard is. Er zijn veel leuke winkeltjes en het weer is er altijd aangenaam. Vooral bekend is de Santa Monica Pier. Dit zijn twee samengevoegde pieren waar in de jaren zestig al een attractiepark op werd gebouwd.

Santa Monica Pier

De Santa Monica Pier is zoals gezegd de bekendste toeristische attractie van Santa Monica. Er zit een attractiepak op de pier, met een paar attracties, zoals een achtbaan en draaimolen. Je kunt per attractie betalen en de prijzen verschillen per attractie. Op de pier vind je ook wat leuke souvenirwinkels. Als je doorloopt naar het einde van de pier, kun je genieten van een schitterend uitzicht op de Stille Oceaan. Je kunt vogels zien en als je geluk hebt zie je zelfs een glimp van een haai, zeeleeuw of zeehond. Aan het einde van de pier kun je ook verschillende vissers zien die hun uiterste best doen om een grote vis aan de haak te slaan.

Straatartiesten

Op en in de omgeving van de Santa Monica Pier vind je veel verschillende straatartiesten. Deze mensen laten zien wat ze in huis hebben. De optredens zijn erg divers. Zo zal je ene straatartiest een stuk dansen, terwijl de ander spectaculaire stunts laat zien.

Het strand

Het strand van Santa Monica is bij de meeste toeristen erg geliefd. Wanneer het mooi weer is, kun je lekker zonnebaden of het water in gaan. Er zijn diverse wateractiviteiten waar aan kunt deelnemen. Hierbij kun je denken aan een boottocht of een stukje golfsurfen. Er kunnen ook cursussen worden gegeven in het surfen, zodat je de kneepjes van deze spannende sport leert.

Winkelcentrum

Vlakbij het strand van Santa Monica vind je een groot winkelcentrum dat meerdere verdiepingen hoog is. Er zijn talloze winkels: van duur en exclusief, tot goedkoop en simpel. En natuurlijk kun je er ook terecht om een hapje te eten. Er zijn fastfoodketens, maar ook bijzondere eetgelegenheden. Het winkelcentrum is vooral voor de shopaholics een echte aanrader.

Hoe kom je in Santa Monica?

In Los Angeles en de omgeving ervan is het openbaar vervoer niet heel goed geregeld dus je kunt hier beter geen gebruik van maken. Het is makkelijker om in Santa Monica te komen met een huurauto. Er zijn voldoende parkeergelegenheden, maar deze zijn niet altijd gratis. Eventueel kun je een taxi nemen, maar dit kan vrij prijzig worden.