Sunset Boulevard

Sunset Boulevard/Wanneer je graag beroemdheden wilt spotten, moet je zeker een bezoekje brengen aan Sunset Boulevard. Deze straat in Los Angeles ligt in de buurt van zowel Beverly Hills als Hollywood, dé hotspots voor bekend Amerika.

Glamourstraat in Los Angeles

Sunset Boulevard is een straat in Los Angeles, Californië. Sunset Boulevard is ongeveer 35 kilometer lang en strekt zich uit van Figueroa Street in Downtown Los Angeles tot de Pacific Coast Highway in de Pacific Palisades. Sunset Boulevard staat bij velen bekend als een echte glamourstraat, vanwege de filmindustrie en vele beroemdheden die er in de buurt wonen

Beverly Hills

Sunset Boulevard doorkruist Beverly Hills, een zeer rijke stad in Los Angeles. Beverly Hills is vooral bekend vanwege het grote aantal film- en popsterren dat er woont. Shoppingliefhebbers kunnen zich helemaal uitleven in Beverly Hills. In Beverly Hills bevindt zich namelijk Rodeo Drive, een zeer exclusieve winkelstraat waar beroemdheden hun inkopen doen en toeristen vooral aan “window shopping” doen. Rodeo Drive kent boetiekjes van onder andere Gucci, Christian Dior, Coco Chanel en Yves Saint Laurent.

Hollywood

Hollywood is een stadsdeel van Los Angeles dat aan Sunset Boulevard grenst. Hollywood is voornamelijk bekend als filmstad, te danken aan de rijke filmindustrie. De eerste studio werd in 1911 opgericht door David Horsley, eigenaar van de Nestor Company. Vervolgens trokken steeds meer filmproducenten naar Hollywood, voornamelijk vanwege het grote aantal zonuren, wat erg handig was gezien het gebrek aan goede kunstmatige verlichting. Velen vestigden zich op een gegeven moment echter elders. Op dit moment is Paramount Pictures de enige grote Amerikaanse filmproductiemaatschappij die zich in Hollywood gevestigd heeft. Paramount Pictures is de producent van kaskrakers als Forrest Gump en Titanic.

Sunset Strip

De Sunset Strip is een specifiek stuk van Sunset Boulevard en loopt dwars door West Hollywood. De Sunset Strip is ruim twee kilometer lang en kent vele boetiekjes, nachtclubs en restaurants. Talloze beroemdheden hebben een huis aan de Sunset Strip, zoals Halle Berry, Michael Bublé, Keanu Reeves, Leonardo DiCaprio en Cameron Diaz.

Guitar Row

Een deel van Sunset Boulevard staat in de volksmond ook wel bekend als “Guitar Row”, vanwege het grote aantal gitaarwinkels en andere bedrijven in de muziekindustrie. Zo bevinden de Sunset Sound Studios, waar onder andere Celine Dion, Bob Dylan en Elton John albums opgenomen hebben, zich aan Sunset Boulevard.

Sunset Boulevard in de media

Sunset Boulevard speelt een grote rol in een aantal films en musicals, zoals de film Sunset Boulevard van Billy Wilder. Ook de hitmusical Sunset Boulevard van Andrew Lloyd Webber kent een grote rol toe aan deze straat. Deze musical vertelt het verhaal van Norma Desmond, ooit een van de grootste sterren in Hollywood in de ‘stomme’ film. Met de komst van films met geluid bleven de rollen voor Norma achter, een tegenslag die Norma niet goed kan verwerken, met alle gevolgen van dien.