Venice Beach

Venice Beach/Venice Beach is een populair strand in Los Angeles. Veel toeristen komen er om lekker te genieten van de zon, maar ook om te gaan sporten. Venice Beach staat immers bekend als echte sportlocatie.

Venice Beach

Het strand Venice Beach is vernoemd naar de Italiaanse stad Venetië. De buurt Venice, waar Venice Beach bij ligt, bevat namelijk erg veel kanalen en sloten. Het strand is erg geliefd op zomerse dagen en het kan er dan ook enorm druk zijn. Er zijn mensen die lekker willen zonnebaden, maar er zijn ook enorm veel sporters. Verder kun je winkels bekijken op de boulevard of leuke wateractiviteiten doen.

Sporten

Venice Beach staat onder meer bekend vanwege de vele sportmogelijkheden. Met mooi weer kun je veel surfers zien. Het is ook mogelijk om zelf een cursus in het surfen te krijgen en het water in te gaan. Ook heel bekend is Muscle Beach. Op dit gedeelte van het strand vind je de echte krachtpatsers. Hier kun je flink aan krachttraining doen, terwijl je lekker in de zon zit. Veel bodybuilders hopen hier ontdekt te worden, aangezien ook Arnold Schwarzenegger op dit strand werd ontdekt. Tevens zijn er basketbalvelden en heb je natuurlijk de mogelijkheid om over de boulevard te wandelen, skaten of fietsen.

Winkelen

Venice Beach is natuurlijk ook zeer geschikt om lekker te winkelen. Er zijn talloze winkeltjes op de boulevard waar je souvenirs en andere leuke dingen kunt kopen. Er zijn ook wat kledingzaken en supermarkten. Natuurlijk kun je er ook veel kopen voor op het strand, zoals badhanddoeken, zwemkleding, slippers en speelgoed.

Entertainment

De kans is erg groot dat je straatartiesten tegenkomt op de boulevard van Venice Beach. Er zijn muzikanten, dansers en mensen die bijzondere dingen kunnen. Ook zijn er kunstenaars die hun werk proberen te verkopen. De straatartiesten zorgen voor een leuke en gemoedelijke sfeer. Verder zijn er nog andere vormen van entertainment te vinden. Zo zijn er verschillende uitgaansgelegenheden bij Venice Beach en je kunt natuurlijk ook een middagje naar de Arcadehal gaan en talloze games doen.

Op het strand

Het strand is de ideale plek om lekker te genieten van de zon. Ga zonnebaden of zelfs het water in. In Californië is het vaak mooi weer en een dagje strand is dus een prima optie. Er worden vaak leuke activiteiten aangeboden, zoals speciale cursussen of boottochten. Dierenliefhebbers kunnen zich hier ook vermaken, want als ze geluk hebben, kunnen ze dieren zie als zeeleeuwen, zeehonden en pelikanen.