Marathons in Amerika

Marathons in Amerika/Hardloopliefhebbers kunnen zich naar hartenlust uitleven in Amerika, Amerika kent namelijk vele marathons in alle soorten en maten. Kenmerkend aan elke marathon is dat de deelnemers een afstand van 42,195 kilometer af moeten leggen binnen een bepaalde tijd. Het wereldrecord marathon lopen is in handen van de Keniaan Patrick Makau Musyoki. Hij liep de marathon in Berlijn in 2:03:38 uit.

Boston Marathon

De Boston Marathon is een vanaf 1897 jaarlijks terugkerende marathon, die gelopen wordt rondom Boston, Massachusetts. De Boston Marathon vindt ieder jaar plaats op Patriot’s Day, de derde maandag in april. De marathon gaat om 12:00 van start in Hopkinton, waarna de deelnemers hun weg banen over heuvelachtige wegen naar de finish vlakbij Copley Square in het centrum van Boston. De Boston Marathon kent drie verschillende categorieën: mannen, vrouwen en rolstoelen. Jaarlijks doen ongeveer 20.000 lopers mee aan de marathon. Om mee te mogen doen aan deze marathon moet men zich kwalificeren in andere marathons.

New York City Marathon

De New York City Marathon vond voor het eerst plaats in 1970 en word georganiseerd door de New York Road Runners. Ten tijde van de eerste marathon waren er 127 deelnemers, tegenwoordig is de marathon een van de grootste ter wereld. In 2010 behaalden ruim 45.000 de finish. De New York City Marathon vindt ieder jaar plaats op de eerste zondag van november. Om verzekerd te zijn van een plekje moet je lid zijn van de New York Road Runners en aan de gestelde eisen voldoen. Zo moet je bijvoorbeeld negen kwalificatiewedstrijden uitgelopen hebben. Andere hardlopers moeten zich inschrijven voor de loting. Er zijn drie lotingklassen om de diversiteit van de deelnemers te garanderen: nationaal, internationaal en NYC-metro area (mensen die binnen ongeveer 100 kilometer van New York wonen). Deelnemers moeten de marathon in maximaal 8 uur en 30 minuten uitlopen. Naast de reguliere hardloopgroep is er ook een rolstoel- en handbikegroep met hun eigen wedstrijd.

The Bank of America Chicago Marathon

The Bank of America Chicago Marathon is een marathon die ieder jaar rond oktober in de Amerikaanse stad Chicago gehouden wordt. Met 45.000 deelnemers is deze marathon een van de grootse ter wereld. Deelnemers aan the Bank of America Chicago Marathon starten en finishen op South Columbus Drive in Grant Park, het belangrijkste park in de stad.  De eerste marathon werd op 25 september 1977 gehouden, 2128 lopers bereikten de finish.

Big Sur Marathon

De Big Sur Marathon is een marathon voor de echte diehards. Tijdens deze marathon lopen de deelnemers langs de kust van de Stille Zuidzee. De jaarlijkse terugkerende Big Sur Marathon werd voor het eerst gehouden in 1986 en trekt ieder jaar ongeveer 4500 deelnemers. De marathon is wat uitdagender dan de meeste andere marathons door het soms ruige gebied. Lezers van de ‘Ultimate Guide to Marathons’ verkiezen de Big Sur Marathon keer op keer tot beste marathon ter wereld.

Marathon van Los Angeles

De Marathon van Los Angeles is een sinds 1986 jaarlijks terugekerende Marathon in Los Angeles. De marathon wordt gesponsord door Asics, waardoor de marathon officieel de Asics LA Marathon heet. De Marathon van Los Angeles is erg populair onder studenten.