Vakantie Memphis

Memphis/Memphis is een stad in de staat Tennessee en het wordt de muziekstad van de wereld genoemd. Memphis is ook echt bekend dankzij één van de bekendste muziekartiesten allertijden: Elvis Presley. De meeste toeristen die naar Memphis komen, doen dit vanwege de muziek in de stad.

Bezienswaardigheden in Memphis

Dat Memphis een echte muziekstad is, blijkt wel wanneer je naar de Memphis Walk of Fame gaat. Net als in Los Angeles, heb je in Memphis een straat met sterren op de grond. De namen op de straat zijn van muzikanten uit de stad. Je ziet bijvoorbeeld namen als B.B. King, Ray Charles en Alberta Hunter. Ook leuk is om eens naar Sun Studio te gaan. In deze muziekstudio zijn beroemde artiesten als Elvis Presley en Johnny Cash. Hier is de echte Rock’n Roll geboren en veel mensen vinden het leuk om deze plek te bezoeken.

Attracties in Memphis

De grootste en bekendste attractie in Memphis moet wel Graceland zijn. Dit is de voormalige woning van Elvis Presley en zijn fans kunnen hier heen om te zien hoe The King leefde. Het huis is nog hetzelfde als op de dag dat Elvis stierf. Ook kun je zien welke auto’s deze muzikant had en het is zelfs mogelijk zijn privéjet te bekijken. Ook mensen die geen fan van Elvis zijn, willen Graceland maar wat graag bezoeken. Graceland mag niet ontbreken aan je lijst van activiteiten wanneer je naar Memphis gaat. Ook leuk is natuurlijk een bezoekje aan de Memphis Zoo. Dit is één van de weinige dierentuinen waar je een reuzenpanda kunt zien.

Musea

Je zult er vast niet vreemd van opkijken dat je in Memphis sowieso wel wat muziekmusea hebt. Een voorbeeld hiervan is het Stax Museum, dat is gevestigd op de plek waar eerst Stax Studio’s zat. Veel grote artiesten zijn hier geboren. Wil je eens iets heel anders dan muziek? Dan kun je naar Pink Palace, een museum dat is gericht op archeologie. Of ga naar het Children Museum.

Winkelen

Memphis staat niet bekend als echte winkelstad, maar toch zijn er nog genoeg winkels voor de liefhebbers. Voor echte kledingwinkels kun je beter ergens anders heengaan. In Memphis vind je vooral veel winkels met antieke spullen en natuurlijk kunnen de grote muziekzaken niet ontbreken. Een leuk winkelcentrum waar je heen kunt gaan is Carriage Crossing.

Uitgaan in Memphis

’s Avonds lijkt Memphis pas echt tot leven te komen. De grote hoeveelheid cafés en bars hebben allemaal de ingrediënten voor een gezellig avond. Loop gewoon eens een willekeurig café binnen. De kans is groot dat er live optredens bezig zijn. Ook ’s avonds op de straten kun je talloze straatmuzikanten zien optreden. In Memphis vind je daarbij een aantal concertzalen. Als je geluk hebt treden hier grote artiesten op, maar je zult er wel op tijd bij moeten zijn met het reserveren van de kaarten. Genieten van de echte blues? Ga dan naar het café B.B. King Blues Club.

Openbaar vervoer

Memphis heeft verschillende mogelijkheden om door de stad te reizen, maar het openbaar vervoer is in het algemeen niet heel goed geregeld. Er zijn sowieso wel bussen die op veel bekende plekken stoppen. Houd er wel rekening mee dat de kans groot is dat je wat langer moet wachten. Een taxi nemen kan natuurlijk ook altijd, maar let altijd op dat je niet teveel hoeft te betalen voor je rit. Veel cafés en bezienswaardigheden zitten redelijk dicht bij elkaar, dus het openbaar vervoer is lang niet altijd nodig. Een auto huren kan natuurlijk ook altijd. Parkeren in de stad is niet heel moeilijk, maar controles op het rijden onder invloed zijn wel erg streng. Het is dus verstandig om helemaal geen alcohol te drinken wanneer je nog achter het stuur kruipt.