Vakantie Miami Beach

Miami Beach/Miami Beach is een stad in de Amerikaanse staat Florida. Veel mensen hebben niet in de gaten dat je zowel Miami als Miami Beach hebt. Beide steden liggen in dezelfde omgeving en het is slechts een halfuurtje rijden van de ene naar de andere plek. Miami Beach is vooral bekend vanwege het kunstmatige strand, waar veel toeristen heen gaan voor een zonvakantie in Amerika.

Bezienswaardigheden in Miami Beach

De meeste mensen komen niet naar Miami Beach om veel te bekijken. Ze willen het liefst lekker op het strand liggen en niks doen. Er zijn verschillende bekende stranden in de stad, zoals Central Beach, South Beach en Haulover Beach Park. Op alle stranden kun je terecht voor leuke strandactiviteiten en natuurlijk voor pure ontspanning. Wil je toch wat bekijken? Dan kun je bijvoorbeeld naar het Holocaust Memorial. Dit is een gedenkteken voor de holocaust. Het herdenkteken heeft de vorm van een hand. De bekendste straat van de stad is Ocean Drive. Dit is een weg van ongeveer anderhalve kilometer lang die bij het strand ligt. Er zijn veel bouwwerken te zien in de Art-deco stijl. Ook zijn veel gebouwen in pastelkleuren geschilderd.

Attracties in Miami Beach

Erg veel attracties zijn er in Miami Beach niet. Wel kun je een dagje naar de Botanische tuinen. Hier vind je veel thematuinen, zoals een Japanse tuin en een biologische tuin. Ook vind je er talloze plantensoorten en is het een oase van rust. Wil je naar de dierentuin of een aquarium? Dit kan in Miami. Hier is de Miami Zoo en het Miami Seaquarium. Miami is vanaf Miami Beach erg makkelijk te bereiken, dus dit kan een prima dagje uit zijn.

Musea

In Miami Beach zijn er een aantal musea die je kunt bezoeken. Eén ervan is Wolfsonian-Florida International Univeristy Museum of Modern Art & Design. In dit museum vind je allerlei moderne kunst. Nog meer kunst kun je bewonderen in het Bass Museum of Art. Wil je meer te weten komen? Dan kun je naar het Jewish Museum of Florida. In dit museum leer je alles over de Joodse geschiedenis van de stad.

Winkelen

Op de Ocean Drive vind je wel een aantal leuke winkels. Ook bij de stranden kun je wat leuke winkeltjes tegenkomen die absoluut meer verkopen dan alleen wat simpele souvenirs. In het algemeen kun je echter beter voor het shoppen naar Miami zelf gaan. Downtown Miami vind je namelijk de designwinkels en kun je eveneens bijzondere aankopen doen.

Uitgaan in Miami Beach

In Miami Beach vind je gezellige strandtenten, cafés en discotheken waar je lekker kunt stappen. Het uitgaansleven van Miami Beach is zeer uitgebreid en er is voor iedereen wel wat te vinden. Een avondje naar het theater kan ook, want in Miami Beach vind je maar liefst vier verschillende theaters. Voor de grote shows wordt wel aangeraden om op tijd je tickets te reserveren. Je kunt je avond ook heel anders indelen, bijvoorbeeld met een workshop dansen. In Miami Beach kun je talloze danssoorten leren, zoals de Salsa en de Mambo.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Miami Beach is niet heel uitgebreid. De meeste bezienswaardigheden kun je gemakkelijk te voet bereiken. Er rijden in de stad wel bussen en deze gaan bijvoorbeeld naar Miami zelf. Ook rijden er trams in Miami Beach. Je kunt natuurlijk ook altijd de taxi nemen, maar houd er rekening mee dat deze duur kan zijn. Ook speciaal is de water-taxi, maar de locaties waar je heen kunt gaan met de water-taxi zijn erg beperkt. Verstandiger is wellicht om te kiezen voor een huurauto, omdat je dan zeker overal kunt komen.